Handgrepen keuken vervangen

De keuken is één van de meest belangrijke ruimtes in uw woning. Het is daarom cruciaal dat deze praktisch is én er mooi uitziet. U kunt uw keuken eenvoudig een nieuw uiterlijk geven door de handgrepen te vervangen. Het vernieuwen van de handgrepen is een kleine moeite maar het geeft een groot effect.

Start gratis offerteaanvraag!

Geeft u uw witte, standaard keuken bijvoorbeeld mooie, strakke rvs keukengrepen om een moderne look te creëren. Houdt u meer van landelijk? Kies dan klassieke keukengrepen. Wij zijn een netwerk van bedrijven op het gebied van keukenrenovaties. Wilt u uw keukenbeslag vervangen? Dan zit u bij ons goed! Doordat u bij ons meerdere offertes met elkaar vergelijkt kiest u altijd de laagste prijs in combinatie met de beste voorwaarden voor uw klus.

handgrepen keuken vervangen

Is het tijd om uw keukengrepen en keukenknoppen te vervangen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de kosten!

Diverse soorten keukenbeslag

U geeft uw keuken een compleet nieuwe look door het keukenbeslag te vernieuwen. Bij keukenbeslag horen onder andere keukenscharnieren, keukenknoppen en keukengrepen. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren en maten verkrijgbaar. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit klassieke knoppen wanneer de stijl van uw keuken landelijk is, maar ook moderne en strakke knoppen meer passend bij een moderne keuken. Vele handgrepen zijn gemaakt van hout of rvs, maar u heeft zelfs de keuze uit grepen van ijzer of porselein. Het is verstandig om, voordat u de handgrepen gaat vervangen, te bedenken wat de stijl is van uw keuken en welke soort keukenknoppen en/of grepen het beste bij u passen.

Doe-het-zelf tips

Zitten de handgrepen los, zijn ze beschadigd en niet meer mooi of is uw keuken aan een nieuwe look toe? Het is een kleine moeite om de keukenknoppen en grepen zelf te vervangen. Denk bij het aanschaffen van nieuwe keukengrepen of knoppen aan de functionaliteit. Opent u eenvoudig uw keukenkasten en deurtjes met deze keukengrepen en knoppen? Denk ook goed aan de plek op de keukenkastjes en lades waar u de keukenknoppen plaatst. Doet u dit het beste aan de zijkant of wellicht in het midden van het kastje of de lades? Als u twijfelt over het vervangen van de keukenknoppen dan is het verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen.

Greeploos

Als uw voorkeur uitgaat naar modern dan is een greeploos kastje wellicht iets voor u. Greeploze keukens zien er erg strak uit. De deurtjes en lades bij een greeploze keuken hebben geen zichtbare handgrepen. De keukens hebben vaak een greeplijst, net als uw afzuigkap. De greeplijst wordt in de kastromp gemonteerd of op het front van de deur of lade. Op deze manier blijven de handgrepen onzichtbaar en opent u toch eenvoudig de deuren en lades. Een andere optie is het tip-on systeem. Hierbij duwt u zachtjes tegen een keukendeurtje of lade waarna hij automatisch open gaat. Een klein nadeel van greeploos is dat deze sneller vlekken heeft door vieze vingers.

Modern of klassieke keukengrepen?

Als greeploos niets voor u is, dan heeft u een ruime keuze uit handgrepen. U heeft op het gebied van keukenbeslag bijvoorbeeld de keuze uit een moderne of een klassieke stijl. Moderne handgrepen zijn vaak strak en gemaakt van rvs maar ook verkrijgbaar in kleuren zoals zwart of wit. Klassieke handgrepen doen het erg goed bij een landelijk thema. Ze zijn in meerdere verschillende materialen verkrijgbaar zoals rvs maar ook hout of ijzer en bijvoorbeeld in de kleuren brons, roest of tinkleur. Tevens is er een ruime verscheidenheid aan vormen verkrijgbaar, denk hierbij bijvoorbeeld aan de komgreep die erg mooi staat bij een landelijk thema. Er is voor ieder wat wils.

Gratis offertes vergelijken

keukengrepen vervangen

Direct een vakman inschakelen

Het vervangen van uw keukenbeslag is een kleine moeite, toch is het wellicht verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen. U wilt natuurlijk niet het risico lopen dat uw keukenkastje beschadigd raakt tijdens het vervangen van het keukenbeslag. Wij zijn een netwerk van vakmannen die u kunnen helpen met het vervangen van handgrepen in keukens. Bij ons vraagt u gratis offertes aan van vakmannen bij u in de buurt. Vervolgens krijgt u deze toegestuurd. U vergelijkt de offertes en kiest hierna de vakman voor de laagste prijs en de beste voorwaarden voor uw klus.