Inbouw vaatwasser vervangen

Wilt u binnenkort uw inbouw vaatwasser vervangen? Of vermoedt u dat een reparatie noodzakelijk is? Met het vervangen van uw afwasmachine vergroot u het gebruiksgemak enorm! Nieuwe vaatwassers zijn stiller, sneller én zuiniger! Hiermee bespaart u op de lange termijn flink op de gebruikskosten.

Nog meer besparen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer informatie over het vervangen en plaatsen van inbouw vaatwassers. Bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen het vervangen van uw machine en het uitvoeren van een reparatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan.

Inbouw vaatwasser vervangen

Het vervangen van uw vaatwasser uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Wanneer vaatwasser vervangen?

Over het algemeen is een inbouw vaatwasser een erg duurzaam apparaat. Gemiddeld gaan vaatwassers tot wel 10 jaar lang mee! Bovendien loopt de gemiddelde garantieperiode van een afwasmachine op tot wel 6 tot 8 jaar. Toch kunt u ervoor kiezen om de inbouw vaatwasser al binnen deze 10 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld als de inbouw afwasmachine veel geluid produceert. Nieuwe modellen zijn een stuk stiller dan vaatwassers van ongeveer 5 jaar oud. Daarnaast kunt u met een nieuw model veel tijd besparen, dankzij korte wasprogramma’s of een uitgestelde start. Merkt u dat de deur niet goed meer sluit, of lekt uw inbouw afwasmachine water? Ook dit zijn tekenen dat het model mogelijk aan vervanging toe is.

Vervangen of repareren

Omdat vaatwassers doorgaans een lange garantieperiode hebben, is het altijd verstandig om te controleren of u de machine nog kunt laten repareren. Een reparatie is namelijk in korte tijd uitgevoerd, waardoor u zo snel mogelijk weer kunt afwassen. Schakel een keukenmonteur in voor een reparatie als de inbouw vaatwasser niet meer warm wordt, er water lijft staan of als de machine water lekt. Als de reparatiekosten zodanig hoog oplopen is het in de meeste gevallen verstandiger om een compleet nieuw model te kopen. Dit komt omdat afwasmachines steeds goedkoper in aanschaf worden. Vanaf €250,- heeft u al een nieuw model in huis!

Vaatwasser aanschaffen: waar op letten?

Het kopen van vaatwassers is niet iets dat u dagelijks doet, daarom is het belangrijk om te oriënteren op de mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor een volledig geïntegreerd model, dan is deze compleet weggewerkt in uw keukenkast. Extra belangrijk om in dat geval rekening te houden met de nishoogte en nisbreedte. Een vrijstaand model plaatst u niet onder uw aanrecht, maar ergens anders in de keuken of bijkeuken. Zo hoeft u geen kastruimte op te geven en profiteert u toch van de luxe van een afwasmachine! Daarnaast is het belangrijk om te letten op het energielabel. Hoe zuiniger de machine, des te goedkoper hij in gebruik is.

Vaatwasser laten plaatsen

Wanneer u een nieuwe inbouw vaatwasmachine heeft aangeschaft, dan volgt uiteraard de installatie. Het plaatsen van vaatwassers lijkt relatief eenvoudig, maar door het gewicht van de machine en de beperkte ruimte is dit toch lastiger dan vooraf gedacht. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat zowel de watertoevoer als –afvoer op correcte wijze is aangesloten. Is dit niet het geval, dan gaat de machine lekken, met grote schade aan uw vloer als gevolg! Een keukenmonteur zal uw nieuwe afwasmachine in korte tijd voor u plaatsen en installeren, zodat u hem direct in gebruik kunt nemen!

Gratis offertes vergelijken

Verleng de levensduur!

Met goed onderhoud kunt u de levensduur van uw vaatwasmachine flink verlengen. Allereerst is het belangrijk om tijdens het afwassen gebruik te maken van wasmiddel, glansspoelmiddel en zout. Dit zorgt voor een schoon resultaat, maar houdt ook de vaatwasmachine zelf goed schoon. Vaak zijn al deze middelen verwerkt in één zeepje, waardoor u niet meerdere producten hoeft te kopen. Voorkom vetaanslag in de inbouw vaatwasser door regelmatig een heet wasprogramma te draaien. Daarnaast is het belangrijk om de filters met enige regelmaat te reinigen. Dit doet u door het filter leeg te gooien en goed af te spoelen. Ook de sproeiarmen kunnen na verloop van tijd verstopt raken, daarom doet u er verstandig aan om deze ook te reinigen.

Verschillende merken

Wanneer u een nieuwe inbouw vaatwasser aan wilt schaffen, dan heeft u de keuze uit een ruim aanbod van merken. Populaire A-merken in Nederland zijn Miele, Bosch en Siemens. Al deze merken leveren hoogstaande kwaliteit met verschillende wasprogramma’s.

Wanneer u een beperkt budget heeft, dan kunt u uiteraard ook een huismerk kopen. Huismerken hebben vaak lagere prijzen en de kwaliteit hoeft niet onder te doen voor een populair A-merk. Wel is vaak de keuze in afwerking en wasprogramma’s beperkter. Een keukenmonteur uit uw regio kan u persoonlijk informeren over de verschillende verkrijgbare merken.

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een nieuwe inbouw vaatwasser? Of zoekt u een monteur voor een reparatie aan uw witgoed? Of u nu kiest voor vervangen of repareren: een monteur uit ons netwerk schiet u graag te hulp! Vraag via het offerteformulier daarom gratis en vrijblijvend offertes aan van diverse specialisten uit uw eigen regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de kosten en kies voor de monteur met het beste aanbod! Zo bespaart u al snel tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe inbouw vaatwasser! Zit er geen geschikt aanbod tussen? Maakt u zich geen zorgen: u zit helemaal nergens aan vast!

Afwasmachine plaatsen