Keukens Zwolle

Keukens Zwolle

Bent u het zat dat uw keukendeurtjes net niet meer helemaal sluiten en wilt u deze laten repareren? Of is er een probleem met uw inbouwapparatuur? Wij zijn een netwerk van menig keukenspecialist in Zwolle. Van het repareren van keukenapparatuur tot aan het verwisselen van handgrepen op keukenfrontjes en keukenkastjes, u bent bij ons aan het juiste adres. Elke keukenspecialist uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met het ontwerp, de installatie, renovatie en reparatie van verschillende keukens. Als u het contactformulier invult ontvangt u gratis meerdere (tot maximaal 5) vrijblijvende offertes. Deze vergelijkt u op basis van kosten, aanbod en voorwaarden. U kiest vervolgens zelf de keukenspecialist die bij u langs komt voor het uitvoeren van de keukenrenovatie.

Vergelijk offertes
kwaliteitskeurmerk

Voor ieder budget de juiste oplossing

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Zwolle de vraag of het mogelijk is om met hun budget een keukenrenovatie te laten uitvoeren. Wij verzekeren u dat er altijd iets gedaan kan worden om het wooncomfort te verbeteren en helpen u hierbij met alle plezier.

Renovatie van uw keuken

De renovatie van een keuken kan uit verscheidene onderdelen bestaan, zoals het verven van de muren, de reparatie van het keukenblad of het vervangen van de handgrepen. Hebt u een vraag over de renovatie van uw keuken? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in.

Reparatie

In een aantal gevallen is renoveren helemaal niet nodig, omdat een reparatie volstaat. De kosten voor een reparatie zijn vaak aanzienlijk lager. Weet u niet of u voor een keukenrenovatie of –reparatie moet kiezen? Vraag dan om advies bij een keukenspecialist uit Zwolle.

Werkgebied Zwolle

keukenkastjes vernieuwen Zwolle

Keukenkastjes

Bij de term keukenrenovatie denken de meeste mensen eerst aan het vernieuwen of repareren van de keukenkastjes. Dit komt onder andere doordat de stijl van de keukenkastjes bepalend is voor de sfeer in de keuken. Het renoveren van de keukenkastjes is prijzig, maar de meeste keukenkastjes gaan dan ook weer 20 jaar zonder problemen mee. Een alternatief voor het vervangen van de keukenkastjes is het vernieuwen van de keukenfrontjes of keukenkastdeurtjes.

keukenfrontjes Zwolle

Keukenfrontjes

Het vervangen van de keukenfrontjes is een budgetaire oplossing binnen het gebied van de keukenrenovatie. De keukenfrontjes zijn het voorste deel van de keukendeurtjes en kunnen door veelvuldig gebruik beschadigd raken. Wilt u deze beschadigingen wegwerken? Dan kunt u de keukendeurtjes verven of de keukenfrontjes vernieuwen. Deze keukenfrontjes zijn meestal tegen lage prijzen verkrijgbaar en geven de kookruimte eenvoudig een hele andere uitstraling.

keukendeurtjes repareren Zwolle

Keukendeurtjes

Door regelmatig openen en sluiten raken veel keukendeurtjes uit het lood. Dit betekent dat zij na verloop van tijd niet goed meer sluiten, en daardoor een onverzorgde aanblik bieden. Door een eenvoudige reparatie is het mogelijk de keukendeurtjes te herstellen en zo hun levensduur te verlengen. Wilt u de keukendeurtjes tevens een andere look geven? Door ze te verven zien ze er al gauw weer als nieuw uit.

keukenapparatuur vernieuwen Zwolle

Keukenapparatuur

Om een goede werking van alle apparatuur te kunnen garanderen, moet u deze niet langer dan 20 jaar gebruiken. Na deze periode zullen de apparaten sterk verouderd zijn, en is met name het energieverbruik zeer hoog, waardoor u honderden euro’s per jaar teveel uitgeeft. Een keukenspecialist uit ons netwerk in Zwolle kan de huidige keukenapparatuur controleren en u adviseren over de mogelijkheden voor vervanging of reparatie, zodat uw keukenapparatuur snel weer optimaal werkt.

handgrepen keukenkastjes plaatsen Zwolle

Handgrepen vernieuwen

Hebt u maar een beperkt budget? Een keukenrenovatie hoeft niet te bestaan uit het vervangen van de keukenkastjes en het keukenblad, of het maken van een volledig nieuw ontwerp voor de keuken. Het is ook een optie om enkele aanpassingen te doen, waarmee de aanblik van de keuken al geheel verandert. Een voorbeeld hiervan is het vernieuwen van de handgrepen. Nieuwe handgrepen installeren is een simpel klusje, maar met een geweldig resultaat.

keuken verven Zwolle

Keuken spuiten

Een alternatief voor het verven van de muren in de keuken, is het spuiten van deze oppervlakken. Het spuiten van wanden en plafonds is een techniek die pas sinds enkele jaren wordt ingezet. Het voordeel van spuiten is dat er in korte tijd een egale verflaag op de muur wordt aangebracht. U hebt daarnaast de keuze uit vele verschillende kleuren. Het nadeel is dat u hiervoor de gehele ruimte moet legen, om zo het gewenste effect te bereiken.

spatwand aanschaffen Zwolle

Spatwand plaatsen

Een spatwand is een wand achter het gasfornuis dat de muur beschermt tegen etensresten en andere vlekken van het koken. Daarnaast is een spatwand eenvoudig schoon te maken. De meeste spatwanden die de keukenspecialisten uit ons netwerk plaatsen zijn van glas gemaakt. Op deze manier wordt de inrichting en sfeer van de keuken niet verstoord, maar profiteert u wel van een langere levensduur van de muur.

inbouwkoelkast reparatie Zwolle

Inbouwkoelkast repareren

Hoewel menig keukenspecialist uit ons netwerk in Zwolle is gespecialiseerd in keukenrenovatie, is het in een aantal gevallen onnodig om een volledige renovatie te laten uitvoeren. Het is soms voldoende om bijvoorbeeld bij de inbouwapparatuur een reparatie uit te voeren, om de kwaliteit te herstellen. De kosten voor een reparatie liggen aanzienlijk lager dan die van een keukenrenovatie. Daarom is repareren zeker het overwegen waard.

afzuigkap installeren

Afzuigkap vervangen

Tot slot is het bij een keukenrenovatie een optie om de afzuigkap te vervangen. Is de afzuigkap kapot en is een reparatie niet meer mogelijk? Door dit keukenonderdeel te vernieuwen zorgt u ervoor dat u geen last meer hebt van nare luchtjes in huis, en zal het leefcomfort gegarandeerd verbeteren. Bij menig keukenspecialist uit Zwolle hebt u de keuze uit vele soorten en maten kwalitatieve afzuigkappen.

ergonomie keuken

Ergonomie keuken

Bij het maken van een ontwerp voor de keuken is het belangrijk om de ergonomie in acht te houden. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoogte van het aanrecht, het is eventueel mogelijk om deze te verlagen of te verhogen. Als u voor het aanrecht staat en uw onderarmen hier horizontaal boven plaatst, dan moet er een ruimte van ongeveer 12 cm tussen het aanrecht en de onderarmen zitten.

spoelbak repareren Zwolle

Spoelbak vervangen

De spoelbak is één van de onderdelen die u het meeste gebruikt in de keuken. Als u een nieuwe spoelbak wilt plaatsen dan is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de spoelbak hygiënisch is, makkelijk schoon te maken is en tegen een stootje kan. Daarnaast kunt u de spoelbak op verschillende manieren laten plaatsen. Veel voorkomend is vlakbouw, waarbij de bak vlak in het aanrecht zit.

kleine keuken installeren Zwolle

Nieuwe keuken installeren

Een nieuwe keuken installeren is alleen verstandig wanneer u een ervaren klusser bent. Er komt namelijk veel bij kijken. Hierbij geldt: de voorbereiding is het halve werk. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat muren glad en hoeken haaks moeten zijn. Geef daarnaast in het ontwerp duidelijk aan waar een stopcontact of bepaalde leiding moet komen. Een klein verschil kan er al voor zorgen dat u de oven of ander keukenapparatuur niet kunt aansluiten.

inductiekookplaat plaatsen

Inductiekookplaat aansluiten

Met een inductiekookplaat kookt u sneller dan met een gasfornuis, hierdoor verbruikt het apparaat echter veel stroom. U moet een inductiekookplaat daarom aansluiten op een speciale groep. U wilt natuurlijk voorkomen dat een groep overbelast raakt. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk dat het aansluiten van de inductiekookplaat met grote zorg gebeurt. Voor een onervaren klusser is het daarom verstandig om hiervoor een keukenspecialist in te huren.

keukeneiland maken

Keukeneiland

Overweegt u om een keukeneiland te laten plaatsen door een keukenspecialist? Een kookeiland heeft vele voordelen, het is echter belangrijk dat een eiland wel geschikt is voor uw woning. Er moet bijvoorbeeld voldoende ruimte voor zijn. Een kookeiland is gemiddeld 150 x 90 cm groot. De tussenruimte tussen het eiland en de rest van de keuken is daarnaast in de meeste gevallen minstens 100 cm zodat u genoeg bewegingsruimte hebt.

keukenverlichting aansluiten

Keukenverlichting

Bij het installeren van keukenverlichting hebt u vele opties. Er wordt veelal één centraal lichtpunt aangebracht en daarnaast extra (sfeer) verlichting. Hebt u een open kast met mooi servies? Het geeft een leuk effect om aan de bovenzijde LED keukenverlichting aan te brengen. Op deze manier is de kast mooi uitgelicht. Als u een hoog plafond hebt dan kunt u sfeer toevoegen door het ophangen van een mooie hanglamp boven het keukeneiland of de eettafel.

Keukenblad

Omdat het keukenblad gebruikt wordt om op te koken of om aan te eten, is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Om de kwaliteit van het keukenblad te waarborgen is het noodzakelijk deze minimaal eens per 20 jaar te vervangen. Bij leveranciers uit Zwolle hebt u de keuze uit verschillende soorten keukenbladen. De materialen hout, kunststof en natuursteen worden veelal gebruikt voor een keukenblad. Wilt u een nieuw werkblad in uw keuken laten plaatsen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Keuken verven

Bij een keukenrenovatie is het doel om het wooncomfort in de keuken te optimaliseren, maar ook om de aanblik te verbeteren. Dit kan onder andere bereikt worden door de muren en het plafond te verven. Kies bij het verven voor een lichte kleur om de keuken ruimtelijker te doen lijken. Kies voor mediterraanse tinten om een warme sfeer te bereiken. Een alternatief voor het verven van de muren is het spuiten van de oppervlakken. Dit wordt vaak gedaan als u een egaler en strakkere look wilt.

keukenrenovatie prijzen Zwolle

Kosten

De kosten voor een keukenrenovatie hangen onder andere af van het ontwerp van de keuken. Kiest u voor een eenvoudig ontwerp, dan zullen de kosten meevallen. Bij een simpel ontwerp kunt u denken aan keukens zonder inbouwapparatuur, maar met nieuwe keukendeurtjes en handgrepen of een ander keukenblad. Kiest u voor een complexer ontwerp? Dan zullen de prijzen ook stijgen. Vraag bij ons vrijblijvend enkele offertes aan. De keukenspecialisten uit ons netwerk helpen u graag verder.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is uw keuken toe aan een andere look? Het is wellicht een leuk idee om de keukenkastjes of keukenfrontjes te voorzien van nieuwe handgrepen of ze in een ander kleurtje te spuiten. Daarnaast geeft u een keuken al gauw een andere look door het plaatsen van nieuw keukenapparatuur of het repareren van kastjes. Bent u benieuwd naar de opties voor een ontwerp van uw keuken? Elke keukenspecialist uit ons netwerk in Zwolle is u met alle plezier van dienst. Vul uw wensen in op het contactformulier, en wij sturen u binnen korte tijd enkele vrijblijvend offertes toe. Deze kunt u zelf met elkaar vergelijken waarna u de keukenspecialist kiest die bij u langs komt.

keuken offertes