Nieuwe keuken kopen

Overweegt u een nieuwe keuken te kopen? Het kopen en plaatsen van een keuken op maat levert veel voordelen op. Allereerst laat u een compleet op maat gemaakte keuken plaatsen, waardoor deze goed op de stijl van uw woning aansluit. Daarnaast profiteert u van nieuwe keukenapparatuur en een groot gebruikersgemak!

Wilt u een nieuwe keuken kopen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij het kopen van een nieuwe keuken. Denk aan de verschillende stijlen waarin u de ruimte kunt ontwerpen. Ook vindt u een indicatie van de kosten van een nieuwe keuken. Wilt u besparen op de kosten? Schakel voor het plaatsen en installeren dan een goedkope keukenspecialist uit ons netwerk in: vergelijk offertes en bespaar!

nieuwe keuken kopen

Goedkope keuken op maat laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Wat kost een nieuwe keuken?

Wat het plaatsen van een nieuwe keuken kost, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. De aankoop hoeft zeker niet duur te zijn. Een kleine goedkope keuken met basis inbouwapparatuur laat u al plaatsen vanaf slechts €5.000,-. Is de ruimte iets groter en wilt u juist wat luxere keukenapparatuur? Afhankelijk van het formaat beginnen de bedragen vanaf €10.000,-. Een grote, luxe keukeninrichting met A-merk inbouwapparatuur en extra opties, zoals een kokend waterkraan is verkrijgbaar vanaf ongeveer €15.000,-. Omdat de ruimte helemaal op maat wordt ingericht, heeft u zelf een grote invloed op de totale kosten. Lees hier meer over wat een nieuwe keuken kost.

Kosten keukens in 2024

Type nieuwe keuken Beschrijving Gemiddelde prijzen*
Kleine keuken Tijdloze stijl, basis inbouwapparatuur zonder merk**, goedkoop werkblad Vanaf €5.000,-
Gemiddelde keuken Moderne stijl, uitgebreid inbouwapparatuur met B-merk, gemiddeld werkblad Vanaf €10.000,-
Grote keuken Klassieke stijl, A-merk inbouwapparatuur, luxe keukenapparatuur zoals kokend waterkraan en stoomoven, natuurstenen werkblad Vanaf €15.000,-

*Let op: de bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en montage en verschillen per keukenspecialist. Wilt u zeker weten wat de nieuwe keuken gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
**Let op: basisapparatuur bestaat uit een kookplaat, vaatwasser, combi-magnetron en koelkast.

Montagekosten

De montagekosten bedragen ongeveer een kwart van de totaalprijs. Gemiddeld liggen de montagekosten rond de €700,-, maar dit is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die de keukenspecialist uitvoert. Wanneer de vakman enkel de keukenkastjes en –apparatuur plaatst bent u uiteraard een stuk voordeliger uit dan wanneer hij ook de oude kasten verwijdert en afvoert. Andere taken die bij de montage horen zijn; het omleggen van de gas- of elektriciteitsleidingen, het aanleggen van een extra groep in de meterkast of het verleggen van de waterleiding. Al deze taken hebben een invloed op de montagekosten, en daarmee uiteraard op de totaalprijs.

Nieuwe keuken: waar op letten?

Wilt u graag een compleet nieuwe keuken in huis? Dan zijn er een aantal aspecten waar u bij het kopen op moet letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een budget te hebben. Houd hierbij rekening met uw wensen voor eventuele extra luxe apparatuur of montagekosten voor het omleggen van de leidingen. Daarnaast is het goed om uzelf te oriënteren op wat u wilt. Wilt u een tijdloze uitstraling realiseren, of bent u juist gecharmeerd van de landelijke sfeer? Tot slot is het raadzaam om alvast te denken over de indeling. Altijd al van een kookeiland gedroomd? Dan houdt de keukenadviseur hier al bij het ontwerk rekening mee. Let bij het kopen onder andere op:

Gratis offertes vergelijken

  • Uw budget
  • De gewenste stijl
  • De indeling

Bepaal uw budget

Waarschijnlijk heeft u voor het kopen van een nieuwe keuken al een bepaald budget in uw hoofd. Het is verstandig om dit in het achterhoofd te houden bij het oriënteren op verschillende keukens. Het is natuurlijk niet realistisch dat u met een budget van €3.000,- de nieuwste A-merk keukenapparatuur in uw goedkope keuken laat plaatsen. Toch kunt u met een budget van €5.000,- al een goedkope keuken laten plaatsen die van alle gemakken voorzien is. Kies bijvoorbeeld voor het kopen van een kunststof aanrechtblad en goedkope apparatuur om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wilt u toch graag een groter blad of luxere apparatuur laten plaatsen? Houd dan een budget van €10.000,- tot €15.000,- in uw achterhoofd.

Weet wat u wil

Voordat u een nieuwe keuken gaat kopen, is het verstandig om u goed te oriënteren op de mogelijkheden. Alles wordt op maat gemaakt, en u heeft overal inspraak op. Natuurlijk op de stijl en kleur van het aanrechtblad en de frontjes, maar ook op het materiaal, de keukenapparatuur, kranen en keukengreepjes. Als u weet welke stijl u wilt, geeft de keukenadviseur aan met welke greepjes of apparatuur geschikt zijn om deze stijl te behalen. Voor een moderne indruk kunt u bijvoorbeeld kiezen voor rechte, strakke lijnen terwijl sierlijke greepjes en kranen juist een landelijke sfeer creëren.

landelijke keukens

Landelijke keukens

Landelijke keukens doen het vaak goed in oudere, klassieke woningen. Vaak gaat het om een houten leefkeuken, dus het is belangrijk dat u hiervoor voldoende ruimte in huis hebt. Kenmerkend voor de landelijke stijl is het gebruik van hout. Daarbij hebben de keukenkastjes vaak prachtige, sierlijke uitsneden wat een romantische indruk geeft. Onmisbaar is bovendien de grote gootsteen en het vrijstaand gasfornuis. Landelijke keukenkasten ogen erg robuust en kunnen tegen een stootje. Sterker nog: kleine imperfecties maken de ruimte juist persoonlijker.

moderne keukens

Moderne keukens

Voor wie een tijdloze keukenruimte wil realiseren, is de moderne keuken een goede optie. Deze keukens kenmerken zich door het gebruik van lichte kleuren en strakke lijnen. Qua styling is de moderne ruimte erg rustig. De keukenkastjes hebben geen versieringen en de handgrepen zijn strak en simpel. De weggewerkte inbouwapparatuur geeft een schone en rustige indruk waardoor zelfs de kleinste ruimtes een stuk groter lijken. Een keukenadviseur realiseert uw moderne keuken volledig op maat.

Design keukens

Voor extra luxe is het kopen van een designkeuken een goede optie. Design keukens zijn te herkennen aan het gebruik van verschillende materialen en fellere kleuren dan bij bijvoorbeeld de moderne of landelijke stijl. Bovendien is geen design ontwerp compleet zonder luxe design keukenapparatuur. Deze apparatuur heeft een unieke uitstraling en biedt extra luxe. De keukenkasten zijn vaak hoogglans en greeploos en er wordt volop gebruik gemaakt van bijzondere vormen en patronen. Elke design keuken is uniek, omdat deze volledig op maat gemaakt wordt.

design keuken plaatsen

Nieuwe indeling?

Wie voldoende ruimte heeft, kan kiezen voor een nieuwe indeling. Hiermee geeft u de ruimte een compleet nieuwe uitstraling! Bovendien kan u met een andere indeling juist veel extra ruimte winnen. Heeft u altijd al een keukeneiland gewild? Of wilt u graag een hoekkeuken realiseren? Vraag een keukenspecialist uit ons netwerk dan naar de mogelijkheden. Onthoud wel dat u rekening moet houden met de indeling van het gas, de elektra en de watertoevoer en -afvoer. Wanneer deze voor het plaatsen van de keuken nog verplaatst moet worden, dan vallen de montagekosten een stuk hoger uit dan wanneer alles op dezelfde plek kan blijven zitten.

Welke keukenaanbieder moet ik hebben?

Het is, na het vaststellen van uw wensen en budget, handig om te oriënteren waar u de keuken wilt kopen. Er zijn een heleboel aanbieders op het gebied van keukens. Het is verstandig om voor uzelf een lijstje te maken van alle keukenzaken in uw omgeving en te kijken welke aanbiedingen worden gedaan. Als u zich verdiept in welke keukenaanbieders er zijn, bespaart u geld. Weet u wat voor soort keuken u wilt? Maak dan een top 3 van zaken waar u de keuken kunt kopen. Bezoek de keukenzaak waar u vermoedelijk iets gaat kopen als laatste. Zo weet u wat de opties zijn bij de andere keukenzaken.

nieuwe keuken

Tips om te besparen op uw nieuwe keuken

Als u eenmaal een budget heeft vastgesteld dan is het belangrijk om dit budget niet te overschrijden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op het plaatsen van nieuwe keukenkasten en keukenapparatuur. Allereerst bespaart u veel door goedkope keukenapparatuur te laten plaatsen. De apparatuur is een groot onderdeel van de kosten. Door te kiezen voor een huismerk bent u een stuk voordeliger uit. Door dezelfde indeling van de keuken te behouden bespaart u bovendien op de montagekosten en door te kiezen voor houtlook in plaats van echt hout vallen de kosten ook een stuk lager uit. Tot slot is het vergelijken van offertes een goede methode om te besparen.

keukens kopen

Vergelijk gratis offertes!

Overweegt u het plaatsen van een nieuwe keuken? Of wilt u meer weten over de kosten die horen bij het kopen van een goedkope keuken op maat? Of u nu voor een landelijke-, moderne-, of designkeuken op maat gaat: bij een keukenadviseur uit ons netwerk bent u verzekerd van professioneel en persoonlijk advies. Vergelijk bovendien gratis offertes om te besparen op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Geef uw wensen door via het formulier en u ontvangt zo snel mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes op maat. Kies de keukenspecialist met het beste aanbod en bespaar! Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!