Nieuwe keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen is een uitdaging. Het is belangrijk om te weten wat u wilt qua indeling, opstelling, apparatuur en budget. De meeste mensen vinden het lastig om te moeten onderhandelen met de keukenadviseur om zo een lagere prijs te bedingen. In dit artikel geven wij u enkele tips die handig zijn bij het kopen van een nieuwe keuken.

Nieuwe keuken kopen

Van Schijndel Keukens renoveert uw keuken met oog op uw budget!

Uw oude keuken als nieuw? Wij zorgen voor een resultaat dat uw verwachtingen overtreft!

Bepaal een budget

Waarschijnlijk heeft u al een bepaald budget in uw hoofd dat u zou willen uitgeven aan een nieuwe keuken. Als u zich gaat oriënteren op wat u leuk vind en mooi vind is het handig om dit in het achterhoofd te houden. Het is namelijk niet realistisch dat u met een budget van €3.000,- gouden kranen wil in de keuken. Maar wat kan u wel verwachten voor welk geld? Een goedkope keuken van €1.000,- tot €3.000,- euro is niet hoogstaand. Dit zal een eenvoudige, functionele keuken zijn waarin u kan koken, afwassen en waar waarschijnlijk een koelkast in zit. Deze goedkope keukens gaan niet zo lang mee als een kwaliteitskeuken en zijn meestal te kopen bij een bouwmarkt of Ikea. U zou ook kunnen kijken naar showroomkeukens van €2.000,- tot €6.000,- euro want hier gaat meestal nog een groot percentage af. Als uw budget €3.000,- tot €5.000,- euro bedraagt, heeft u al iets meer mogelijkheden en kan er zelfs aan inbouwapparatuur van de wat goedkope merken worden gedacht. Het gemiddelde budget voor een keuken is €8.000,-. Hiervoor kunt een kwalitatief goede keuken neer laten zetten met hoogwaardige apparaten zoals een vaatwasser, oven en magnetron van de betere merken. Als u tussen de €10.000,- en €20.000,- euro te besteden dan kunt u meer kanten op met de indeling van uw keuken. Inbouwapparatuur zoals stoomovens en koffiezetapparaat behoren dan ook tot de mogelijkheden. Heeft een budget hoger dan €20.000,- dan kunt u uw keuken laten ontwerpen door een keukenarchitect.

Weet wat u wil

Voordat u een nieuwe keuken gaat kopen moet u zich goed oriënteren op de markt om te weten wat er allemaal te koop is en nog belangrijker wat u precies wil. De beste manier om u te oriënteren voor een keuken zonder een showroom binnen te stappen is het internet. Er zijn talloze websites waarop keukens te zien zijn. Van traditioneel tot landelijk u kunt een heleboel ideeën opdoen over wat voor stijl u wil, welke inbouwapparatuur voorhanden is, welke accessoires mooi zijn en hoe u de indeling wilt hebben. Iedereen wil wel een goedkope keuken maar bedenk dat goedkoop vaak duurkoop is.

Welke keukenaanbieder moet ik hebben?

Nu u weet wat u wil en voor welk budget u een heeft is het handig om u te gaan oriënteren waar u de keuken wilt kopen. Er zijn een heleboel aanbieders van keukens en er worden vaak hoge kortingen gegeven. Om dit overzichtelijk te krijgen hebben we een paar tips. Het is verstandig om voor uzelf een lijstje te maken van alle keukenzaken in uw omgeving en te kijken welke aanbiedingen worden gedaan. Als u zich verdiept in welke keukenaanbieders er zijn kan u geld besparen uit uw portemonnee. Als u weet wat u wil en waar u het wil kopen kunt u een top 3 maken van keukenzaken. Bezoek de keukenzaak waar u vermoedelijk iets gaat kopen als laatste. Dit zodat u weet wat de opties zijn bij de andere keukenzaken en u niet zo snel moe wordt van de gesprekken met de keukenverkopers. U weet dan dat de laatste keukenzaak ook de beste deal biedt.

Vergelijk gratis offertes
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)
kwaliteitskeurmerk

Nieuwe keuken offerte

Contact met Van Schijndel

Wilt graag uw keuken renoveren omdat uw keukenkasten en deuren niet meer mooi zijn? Of heeft u keukenapparatuur wat het niet meer doet? Wij zijn experts in het ontwerpen van keukens, repareren van keukenapparatuur en keukenrenovaties. Bij ons kunt vrijblijvend en kosteloos de beste keuken aanbiedingen aanvragen van de specialisten uit ons netwerk. Op deze manier kan op een goedkope manier uw keuken renoveren, een nieuw ontwerp laten maken of nieuwe keukenapparatuur bestellen. Vul het contactformulier in en laat ons weten welke wensen u heeft. U krijgt dan van ons een reactie binnen enkele dagen.

Wel of niet het keuken budget noemen?

Veel mensen zijn bang dat als ze het budget voor een nieuwe keuken vertellen aan de verkoper omdat ze dan een zwakkere positie hebben tijdens het onderhandelen. Als u niet het keukenbudget noemt kan een keukenadviseur niet met u meedenken en zult u waarschijnlijk niet slagen in het kopen van een nieuwe keuken. Een van de tips die wij u hierin kunnen meegeven is om iets onder uw budget te gaan zitten tijdens het onderhandelen.

Onderhandelen met de verkoper

Als u in de keukenzaak bent om een mogelijke nieuwe keuken te kopen moet u bedenken dat u de klant bent en dat ze aan u willen verdienen. Dit kan namelijk in uw voordeel werken tijdens het onderhandelen. Tegenwoordig werkt het namelijk zo dat de keukenadviseur provisie verliest als hij of zij korting geeft aan de klant. Hoe meer korting hij geeft hoe minder zijn extra provisie is. Het draait tijdens het onderhandelen met de verkoper dus om de gunfactor die u krijgt. Zorg ervoor dat u een klik krijgt met de keukenadviseur en hij gunt u wellicht meer korting. Blijf uzelf en zorg voor een ontspannen sfeer, bedenk dat u niets hoeft te kopen, gebruik de tips uit dit artikel en zorg ervoor dat u met een tevreden gevoel de winkel uitloopt.