Nieuwe keuken plaatsen

Wilt u een nieuwe keuken laten plaatsen? De keukenruimte is een van de belangrijkste ruimtes in een woning. We brengen er veel tijd door op verschillende momenten van de dag. Door een nieuwe keuken te laten plaatsen geniet u nog meer van uw ontbijt en bereidt u met veel plezier heerlijke gerechten. Op deze pagina leest u alles over het ontwerpen en installeren van een nieuwe keuken. Ook vindt u handige prijsoverzichten.

Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer u het offerteformulier op deze pagina invult, ontvangt u spoedig maximaal 6 offertes. Vergelijk de prijsopgaven op basis van kostprijs en aanbod en kies zo eenvoudig de goedkoopste keukenexpert. U bespaart door de vergelijken tot wel 40% op de kosten!

nieuwe keuken plaatsen

Wilt u een nieuwe keuken laten plaatsen?

Vergelijk dan altijd gratis offertes en bespaar aanzienlijk op de kosten!

Keuken ontwerpen

Wanneer u een nieuw (Ikea) keukenblok laat plaatsen, kunt u deze geheel aan uw eigen wensen aanpassen. Met een keukenblok op maat weet u zeker dat het perfect bij de rest van uw woning past. Een specialist van een keukenmontagebedrijf helpt u graag met het ontwerpen.

Hoe ontwerpt een expert keukens?

Bij het ontwerpen van uw droomkeuken kijkt een specialist eerst naar de beschikbare ruimte en de wensen die u heeft. Wilt u bijvoorbeeld inbouwapparatuur laten installeren? Wilt u ook bovenkastjes of een handige draaikast? De expert gaat met uw wensen aan de slag en maakt zo een ontwerp voor uw nieuwe keuken. Is het ontwerp geslaagd? Dan zal een vakman uw nieuwe keukenblok plaatsen en installeren.

Keuken plaatsen en installeren

Laat u een nieuwe keuken plaatsen? In de meeste gevallen begint het keukenmontagebedrijf dan met het demonteren van uw oude keukenkastjes. Daarna begint de voorbereiding voor het plaatsen van de nieuwe keukenonderdelen. De vakman plaatst bijvoorbeeld extra stopcontacten of verlegt een waterleiding. Na de voorbereidingen kan het keukenblok geplaatst worden. Het installeren van de kastjes komt erg precies en kan het best door een vakman uitgevoerd worden.

In de meeste keukens wordt tevens inbouwapparatuur geplaatst. Een keukenspecialist heeft de juiste kennis voor het installeren van keukenapparatuur. U heeft zelf nergens omkijken naar en u neemt uw nieuwe oven na het installeren direct in gebruik!

keuken laten monteren

Gratis offertes vergelijken

Keuken op maat

Wilt u een houten keuken op maat laten maken? U richt de keukenruimte dan helemaal in naar uw persoonlijke voorkeur. Een vakman regelt het maken van houten keukenblokken van A tot Z. Het begint allemaal met een goed ontwerp dat u samen met de keukenspecialist maakt. De specialist weet wat er allemaal mogelijk is en geeft u deskundig advies over het ontwerp.

Bij keukenblokken van hout is het tevens belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen. Iedere houtsoort heeft eigen kwaliteiten en uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor strak eikenhout of landelijk grenen. Een deskundige timmerman helpt u graag met de keuze voor de juiste houtsoort.

keuken op maat

Kosten nieuwe keuken plaatsen

Wilt u een nieuw (Ikea) keukenblok laten installeren? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de prijzen. Geen enkele keukenruimte is hetzelfde, wat het lastig maakt om exacte prijzen te geven. In de volgende prijstabel vindt u daarom een handig overzicht van gemiddelde prijzen.

De aanschaf van een nieuwe keuken kost gemiddeld tussen €5.000,- en €17.000,-. Voor het demonteren van de oude keukenkastjes betaalt u gemiddeld €200,- tot €1.000,- en het plaatsen van de nieuwe kastjes tussen €450,- en €1.000,-.

Ook heeft u voor een meerprijs keuze uit verschillende extra opties. Wilt u een luxe kokend waterkraan laten installeren? Reken dan op een gemiddelde meerprijs tussen €550,- tot €1.050,-.

Wat kost een keuken in 2024?

Project Gemiddelde kosten*
Aanschaf keuken €5.000,- tot €17.000,-
Demonteren keuken €200,- tot €1.000,-
Plaatsen keuken €450,- tot €1.000,-
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen €500,- tot €750,-
Meterkast uitbreiden €250,- tot €600,-
Stucen €10,- tot €30,- per m²
Verven €10,- tot €15,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

PRIJSTABEL: extra opties

Extra opties prijzen 2024 Gemiddelde prijzen per stuk*
Ingebouwde combimagnetron €400,- tot €900,-
Kokend waterkraan €550,- tot €1.050,-
Ingebouwd koffiezetapparaat €1.100,- tot €1.700,-
Warmhoudlades €350,- tot €700,-
Ingebouwde stoomoven €850,- tot €1.250,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Laat een nieuwe keuken plaatsen en bespaar op de kosten!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de prijs.

Welke factoren bepalen de prijs van een nieuwe keuken?

Gemiddeld hebben nieuwe keukens een prijs tussen de €5.000,- en €17.000,-. Op de prijs van uw nieuwe droomkeuken zijn verschillende factoren van invloed. U kunt het zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen zoals hardhout of natuursteen voor een extra luxueuze uitstraling. Liever budgetvriendelijk? Kies dan voor kunststof. De volgende factoren zijn van invloed op de prijzen:

  • De afmetingen: hoe groter, hoe hoger de aanschafprijs
  • De stijl: kies voor een budget of duurdere klassieke keuken
  • Werkblad: kunststof is goedkoper dan natuursteen of hout
  • Materialen: kunststof of kastjes met een fineerlaag zijn goedkoper
  • Merk: een merkkeuken kost meer dan merkloze keukens
  • Apparatuur: kiest u standaardapparatuur of ook extra apparaten

Prijs van invloedfactoren van een nieuwe keuken in 2024

Invloedfactoren Factor Kosten* Factor Kosten* Factor Kosten*
Soort keuken Tijdloos €500,- Modern €1000,- Klassiek €2.000,-
Oppervlakte Klein €1.000,- Gemiddeld €2.500,- Groot €6.000,-
Merk Geen merk €1.000,- B-merk €2.000,- A-merk €5.000,-
Apparatuur Basis €1.800,- Basis + €3.000,- Luxe €5.500,-
Montage Zelf doen Incl. montage €700,- Uitgebreid €1.750,-
Werkblad per m Goedkoop €300,- Gemiddeld €500,- Duur €700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je kosteloos offertes aan.

Keuzes bij het samenstellen van een nieuwe keuken

Wanneer u uw eigen keukenblok op maat ontwerpt, moet u veel keuzes maken. Denk hierbij aan de keukenapparatuur of het uiterlijk van de keukenfrontjes. Ook voor de keukenkastjes en het keukenblad heeft u keuze uit verscheidene materialen.

Hieronder leest u meer over de mogelijkheden. Een keukenspecialist geeft u graag meer informatie en deskundig advies, zodat u altijd de juiste keuzes maakt!

keuken laten ontwerpen

Keukenapparatuur installeren

Bij keukenapparatuur is de keuze tussen inbouwapparatuur of losse apparaten een belangrijke keuze Door een nieuwe oven te laten installeren, maakt u gebruik van de modernste technieken om uw maaltijden te bereiden. Wist u dat u een aparte groep in de meterkast moet hebben voor de vaatwasser of inductie kookplaat? Een keukenvakman legt probleemloos nieuwe groepen aan en voert de installatie van de keukenapparatuur vakkundig voor u uit.

De keukenfrontjes en keukenkastjes

De keukenfrontjes of keukendeurtjes bepalen voor een groot gedeelte het uiterlijk van uw kookruimte. U heeft ruime keuze uit verschillende materialen afwerkingen. Een keukenexpert vertelt u graag meer over de mogelijkheden en geeft u deskundig advies. Zo kiest u altijd de juiste keukendeurtjes die bij de uitstraling van uw woning passen. In moderne keukenruimtes wordt vaak voor strakke hardhouten keukenfrontjes gekozen, terwijl in landelijke keukens geverfd grenenhout goed staat.

keukenblad laten plaatsen

Welk keukenblad?

Het keukenblad is samen met de spoelbak een van de meest elementaire delen van een keukenruimte. Met het juiste keukenblad maakt u één geheel van uw keukenblok. U heeft ruime keuze uit verschillende materialen. Tegenwoordig is kunststof een gewild materiaal. Het is de goedkoopste optie en een materiaal dat lang mooi blijft. Een kunststof keukenblad is in vele verschillende kleuren en decors verkrijgbaar. Naast kunststof is natuursteen, rvs of hardhout ook een optie.

nieuw kookeiland

Wel of geen kookeiland?

Heeft u altijd van een keuken met kookeiland gedroomd? Een keukenspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden en voorziet u van deskundig advies. Zo geeft het in kleine kookruimtes soms een ruimtelijker effect om te kiezen voor een halfopen kookeiland, in plaats van een vrijstaand eiland. Bij het plaatsen van het keukeneiland moeten vaak de gas- en waterleidingen verlegd worden. Voor een vakman is dit geen enkel probleem.

Droomt u van een nieuwe keuken?

Laat hem plaatsen door een ervaren keukenexpert uit uw regio!

Waarop letten bij het plaatsen van een nieuwe keuken?

Wilt u een nieuwe, strakke keuken laten plaatsen? Een keukenexpert neemt u veel werk uit handen. Wel is het belangrijk om bij het installeren op een aantal dingen te letten. Maak bijvoorbeeld duidelijke afspraken over hoe lang het plaatsen en installeren duurt en denk ook na wat er met uw oude keuken moet gebeuren. Hieronder leest u meer over zaken waar u op let bij het laten plaatsen van een nieuwe keuken.

Hoe lang duurt het plaatsen van een nieuwe keuken?

Wanneer u een nieuwe keuken laat installeren, wil u van tevoren natuurlijk graag weten hoe lang dit gaat duren. Een keukenbedrijf plaatst uw keukenblok gemiddeld binnen één dag, waardoor u dezelfde dag al van uw nieuwe keuken geniet. De duur van het plaatsen hangt af van de benodigde werkzaamheden. Moeten er leidingen verplaatst worden? Laat u ook de muren opnieuw stuken? Dan heeft de vakman vaak meer tijd nodig.

Nieuwe keuken, met of zonder breekwerk?

Wanneer u uw gehele keukenruimte laat vernieuwen, komt daar in de meeste gevallen breekwerk aan te pas. Een keukenbedrijf zorgt er wel voor dat de overlast voor u minimaal is en dat de breekwerken snel zijn afgerond. Wilt u enkel nieuwe keukendeurtjes, keukenkastjes of een keukenblad laten plaatsen? Dan is meestal geen breekwerk nodig, waardoor een vakman deze werkzaamheden snel voor u uitvoert.

Wat gebeurt er met de oude keuken?

Wanneer u uw huidige keuken laat vervangen, moet u van tevoren bedenken wat u met de oude keukenonderdelen wilt laten doen. U kunt geld besparen door de oude keukenkastjes en keukendeurtjes zelf te demonteren en af te voeren. Natuurlijk voert een vakman deze werkzaamheden ook graag uit. Wilt u uw oude keuken verkopen? Regel dit dan voordat het nieuwe keukenblok geplaatst wordt.

Een nieuwe keuken: de opties

Wanneer u uw keukenruimte opnieuw inricht, heeft u ruime keuze uit verschillende opties en materialen. Er is altijd een keuken te vinden in de stijl die u zoekt. Zo weet u zeker dat uw nieuwe keuken goed bij de rest van uw woning past! Hieronder leest u meer over verschillende soorten keukens en de opties die u heeft.

Budget keukens

Omdat de prijs van een keuken voor 82% uit materiaalkosten bestaat, creëert u gemakkelijk een budget keuken door goedkopere materialen te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor melanine of laminaat voor de keukendeurtjes in plaats van massief hardhout. Een kunststof keukenblad is een budgetvriendelijke, maar toch stijlvolle optie. Ook kunt u besparen door uw oude keuken zelf te demonteren en af te voeren.

Landelijke keuken

Wanneer u op zoek bent naar landelijke gezelligheid in uw keukenruimte, haalt u met de juiste materialen het platteland in huis. In deze keukenruimtes staan natuurlijke materialen altijd goed. Denk aan hardhout of zachthout voor de keukenfrontjes. Combineer deze keukendeurtjes met koperen of gietijzeren handvatten voor een sfeervol effect. Ook kleine tegels op de achtermuur passen uitstekend in deze kookruimtes.

Moderne keuken

Heeft u een modern interieur en zoekt u een keuken die daar perfect bij past? Door te kiezen voor strakke en moderne materialen creëert u altijd de juiste sfeer. In een modernere keuken wordt vaak voor natuursteen gekozen of voor een strak kunststof werkblad. Daarnaast past een glazen spatwand uitstekend in deze keukens. Samen met strakke handgrepen op de keukenkastjes krijgt u een prachtig geheel.

Industriële keuken

Eén van de laatste keukentrends is de industriële keuken. Met de juiste keuzes creëert u een prachtige en kalme ruimte die het centrum van uw huis wordt. Met een betonnen werkblad en het gebruik van robuust zachthout voor de keukendeurtjes geeft u de ruimte al snel een industrieel uiterlijk. Of kies voor keukendeurtjes met een betonlook! Robuuste handgrepen van rvs op de keukenfrontjes zorgen voor een juiste afwerking.

tijdloze keuken

Tijdloze keuken

Bij een tijdloze keuken worden er veelal kleuren en materialen gekozen die lange tijd actueel blijven. Bij deze keukens is het belangrijk dat u voor neutrale kleuren kiest. Vaak hebben deze keukens witgeschilderde of crèmekleurige keukenkastjes. Of combineer juist lichte en donkere kleuren voor een tijdloos contrast. Een grijs natuurstenen werkblad past altijd en raakt niet uit de mode.

greeploze keuken

Greeploze keuken

Wilt u graag optimaal gebruikersgemak en ook een strakke uitstraling van uw keuken? Kies dan voor een greeploze keuken. Greeploze kastjes zijn een niet te missen keukentrend geworden. Een kenmerk van deze keukenblokken is dat er geen handgrepen aanwezig zijn. Tegenwoordig is dat ook bij hoge kastjes mogelijk. De strakke lijnen die daardoor ontstaan passen uitstekend in modernere keukenruimtes

Design keuken

Design keukenruimtes herkent u altijd aan een gewaagde uitstraling. Met een design keuken creëert u een blikvanger in huis en steelt u zeker de show. Denk bijvoorbeeld aan een minimalistisch design of juist een gedurfd ontwerp. Combineer verschillende materialen, zoals kunststof en glas, voor een uniek effect. Een keukenexpert denkt graag met u mee en weet precies wat er allemaal mogelijk is.

Klassieke keukens

Zoekt u een statige en elegante sfeer voor uw kookruimte? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een klassieke keuken. Symmetrische lijnen, ornamenten en zelfs een open haard geven uw klassieke keuken een nostalgische sfeer. Vaak worden in deze kookruimtes donkere tinten naast pasteltinten gebruikt. Een keukenexpert helpt u graag met het maken van een keuken met de uitstraling van vroeger en de gemakken van nu.

Keurmerken

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel maximaal 6 offertes van keukenbedrijven uit uw regio. Bij het vergelijken van offertes is het verstandig om te letten of uw vakman lid is van een branchevereniging.

Keukenbedrijven die bij een branchevereniging aangesloten zijn, leveren gegarandeerd kwaliteitswerk en maken transparante afspraken met u. Ook geven deze specialisten u betrouwbare informatie en deskundig advies.

Voor keukenbedrijven zijn er twee brancheverenigingen. Het Keurmerk Keukenbranche en de Kwaliteit Garantie Groep. Op kwaliteitsgarantiegroep.nl en keurmerk-keukenbranche.nl vindt u meer informatie.

Handige tips om te besparen op een nieuwe keuken

Wil je je keuken vervangen, maar daarbij zoveel mogelijk besparen op de kosten? Lees dan de volgende tips. Wanneer u een handige doe-het-zelver bent, bespaart u op de prijs door het demonteren van uw oude keuken zelf te doen.

Er zijn meer bespaartips!

Verkoop of hergebruik uw oude keukenkastjes in plaats van deze naar de stort te brengen. Daarnaast bespaart u geld door niet voor dure inbouwapparatuur te kiezen. Een los koffiezetapparaat is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een ingebouwde. Daarnaast bespaart u tot wel 40% op de prijs door gratis offertes te vergelijken.

Keukenbedrijf inschakelen? Offertes vergelijken!

Met een nieuwe keukenruimte geeft u uw gehele woning een nieuwe uitstraling. U geniet elke dag van uw moderne inbouwapparatuur of uw strakke natuurstenen keukenblad. Een keukenspecialist bij u uit de buurt vertelt u met alle plezier meer over de mogelijkheden en helpt u met het ontwerpen van uw droomkeuken. Zo weet u zeker dat uw investering een kwaliteitskeuken oplevert.Via het offerteformulier vraagt u gratis en vrijblijvende offertes aan.

Start gratis offerteaanvraag!

Door deze te vergelijken kiest u eenvoudig de vakman die het best bij uw wensen past. Door te vergelijk bespaart u bovendien tot wel 40% op de totaalprijs van uw nieuwe keuken op maat! Wilt u meer weten over een keukenrenovatie? Kijk dan op deze pagina.

goedkope keuken plaatsen