Keukenapparatuur

Keukenapparatuur raakt op den duur gedateerd. Dit vergroot de kans op problemen enorm. Daarbij is nieuwe keukenapparatuur een stuk zuiniger in het energieverbruik. Het is na verloop van tijd daarom vaak verstandig om nieuwe inbouwapparatuur in de keuken te plaatsen.

Keukenapparatuur vervangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van de inbouw apparatuur in de keuken. Kiest u bijvoorbeeld voor inbouw apparatuur of wilt u liever losstaande keukenapparatuur? Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u meer over de verkrijgbare merken. Besparen op het vervangen van uw apparatuur? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

keukenapparatuur

Voordelig uw keukenapparatuur laten vervangen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Mogelijkheden

Wanneer u uw keukenapparatuur wilt vervangen, dan kunt u hiervoor een keukenspecialist inhuren. Zij kunnen bijvoorbeeld een nieuwe afzuigkap voor u ophangen, een cooker installeren of een inductie kookplaat plaatsen. Maar ook als u uw keukenapparatuur nog niet wilt vernieuwen kan de hulp van een keukenspecialist van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer u koelkast kapot is. Of als u de vaatwasser wilt laten inbouwen. Een keukenspecialist kan zowel de apparatuur voor u inbouwen, installeren en wanneer nodig repareren. Schakel een specialist in voor:

  • het inbouwen van uw vaatwasser, magnetron of andere apparatuur;
  • het repareren van uw inbouw apparatuur;
  • het installeren van uw inductie kookplaat, magnetron of andere apparatuur.

Nieuwe kookplaat

Eén van de belangrijkste apparaten in de keuken is de kookplaat. Voorheen was het gasfornuis niet meer weg te denken uit onze keukens, tegenwoordig is het gasfornuis grotendeels verdwenen en komen er steeds meer ingebouwde kookplaten. De kookplaat is er in verschillende varianten, zoals een keramische of een inductieplaat. Daarnaast is het mogelijk om er een gaspit bij te zetten voor een wok of een sudderpitje.

Keukenapparatuur installeren

Wilt u graag alle of een gedeelte van uw keukenapparatuur vervangen dan kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen. Hierbij is het wel belangrijk dat u weet wat u doet. Wist u bijvoorbeeld dat u voor een vaatwasser of inductie kookplaat in de keuken een aparte groep nodig heeft in de meterkast? Dit is enorm belangrijk om kortsluiting of andere problemen te voorkomen. Wanneer u een keukenspecialist inschakelt, bent u verzekerd van professionele hulp die overal aan denkt. De specialist bouwt de apparaten vakkundig in, zodat alles goed op elkaar aansluit. Hierdoor ziet uw keuken er een stuk strakker en netter uit.

Reparatie nodig?

Het is niet altijd nodig om nieuwe apparatuur in de keuken te plaatsen. Vaak is het mogelijk om de apparaten te repareren: zeker wanneer deze nog niet heel oud zijn. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de koelkast niet langer koelt of dat er vocht onderin staat. Als u zelf niet weet wat de oorzaak is, dan is een reparatie uiteraard lastig uit te voeren. Een keukenspecialist heeft ervaring met dergelijke problemen en weet de oorzaak direct te vinden. Ook als uw vaatwasser de vaat niet goed meer schoon krijgt of als uw inductie kookplaat niet meer warm wordt, is het verstandig om een keukenspecialist in te huren voor een reparatie.

Gratis offertes vergelijken

Wat kost keukenapparatuur in 2024?

Bent u geïnteresseerd in het vernieuwen van de inbouw apparatuur in de keuken? De prijs van keukenapparatuur is uiteraard afhankelijk van het apparaat en het merk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor goedkope merken om te besparen op de kosten. Een inductie kookplaat is namelijk verkrijgbaar vanaf ongeveer €200,- tot €500,-. Een oven kost gemiddeld €250,- tot €550,- en voor een koelkast betaalt u gemiddeld €400,- tot €750,-. Wilt u graag een inbouw combi-magnetron? Een goedkope optie kost ongeveer €500,-. Afhankelijk van het merk kan deze prijs ook oplopen tot wel €1.000,-.

plaatsen keukenapparatuur

Prijzen keukenapparatuur 2024

Apparatuur Gemiddelde kosten*
Inductie kookplaat €200,- tot €500,-
Oven €250,- tot €550,-
Afzuigkap €100,- tot €600,-
Koelkast €400,- tot €750,-
Vaatwasser €300,- tot €1.000,-
Inbouw combi-magnetron €500,- tot €1.000,-

*Let op: de bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en verschillen per keukenspecialist. Wilt u zeker weten wat uw nieuwe keukenapparatuur gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Inbouw apparatuur

Steeds vaker kiezen mensen voor inbouw apparatuur in de keuken. Het inbouwen van keukenapparatuur zorgt voor een mooi en strak geheel in de keuken. Alle apparaten zijn dan netjes weggewerkt in dezelfde stijl als uw keukenkasten, wat een stuk rustiger oogt en gemakkelijker schoon te maken is. Het nadeel van inbouwen is dat vaak een stuk duurder is, zeker in een al bestaande keuken. De prijzen van inbouw vaatwassers liggen vaak een stuk hoger dan een losstaande vaatwasser. Bovendien: wanneer de ruimte voor het apparaat beperkt is, is de keuze in het aanbod aan keukenapparatuur ook beperkt. Het plaatsen van losstaande apparaten is juist een goedkope optie.

Nieuwe koelkast plaatsen

Wist u dat de koelkast enorm veel energie verbruikt? Zeker een ouder model koelkast zorgt voor hoge energiekosten. Dat betekent dat het een flink financieel voordeel heeft om een nieuwe koelkast te kopen, voordat de oude echt stuk is. In principe is het verstandig om na 7 jaar te kijken wat het plaatsen van een nieuwe koelkast u oplevert. Het energielabel van koelkasten blijft verbeteren en als u op dit moment zelfs een model met energielabel A+ heeft, kunt u flink besparen. Bovendien is het mogelijk om de nieuwe koelkast direct in te laten bouwen. Hierdoor oogt de keuken een stuk ruimer en rustiger.

Gasfornuis of inductie kookplaat?

Eén van de belangrijkste apparaten in de keuken is de kookplaat. Voorheen was het gasfornuis niet meer weg te denken uit onze keukens, tegenwoordig is het gasfornuis grotendeels verdwenen en komen er steeds meer ingebouwde kookplaten. De kookplaat is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals een elektrische of inductie kookplaat. Het is verstandig om te kiezen voor een inductie kookplaat: in nieuwbouwwoningen wordt zelfs helemaal geen gasaansluiting meer aangelegd, waardoor koken op inductie zelfs de enige optie is. Wilt u af van uw gasfornuis en een inductie kookplaat laten plaatsen? Dan krijgt u mogelijk een subsidie voor deze investering. Op rijksoverheid.nl vindt u meer over het belang van koken op inductie.

Vaatwasser kopen

Heeft u nog geen vaatwasser in de keuken? Een afwasmachine bespaart u uiteraard een hoop tijd. Bij het kopen van een nieuwe afwasmachine, is het verstandig om te letten op een aantal aspecten: het soort afwasmachine, de indeling van de machine en uiteraard de afmetingen van de afwasmachine. Grofweg heeft u de keuze uit vier verschillende soorten vaatwassers: een volledig geïntegreerde machine heeft het bedieningspaneel aan de binnenzijde waardoor deze compleet is ingebouwd. Half geïntegreerd is een ingebouwde vaatwasser met het bedieningspaneel aan de buitenkant. Tot slot is er de keuze uit een vrijstaande vaatwasmachine en één die u onder uw aanrechtblad laat plaatsen. Uw oude vaatwasser toe aan vervanging? Laat uw inbouw vaatwasser vervangen.

Nieuwe afzuigkap vakkundig laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaarop de kosten van een installateur!

Nieuwe afzuigkap

Tijdens het koken ontstaan er onder andere verschillende kookgeuren, condensvorming en rook. Een afzuigkap voert dit direct naar buiten toe af. Zo blijft het in de keuken een stuk frisser, waardoor schoonmaken ook een stuk gemakkelijker is. Er zijn verschillende soorten afzuigkappen waar u uit kunt kiezen. Een veel gekozen afzuigkap is een kap met luchtafvoer naar buiten. Deze hangt boven het gasfornuis en is door middel van een koof verbonden met de buitenlucht. Als dit geen optie is, dan is het ook mogelijk om een afzuigkap met recirculatie te plaatsen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een design afzuigkap te plaatsen. Deze heeft een prachtig uiterlijk en past goed in elke designkeuken. Afzuigkap vervangen? Dat is ook mogelijk.

Bekende keukenapparatuur merken

Wanneer u een keukenspecialist uit ons netwerk inschakelt voor het plaatsen van keukenapparatuur, dan heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan merken. Populaire merken voor keukenapparatuur zijn onder andere Bosch, Miele, AEG en Atag. Daarnaast heeft u uiteraard ook de keuze uit diverse huismerken. Door te kiezen voor goedkope merken bespaart u flink op de prijs. De keukenspecialist geeft u een persoonlijk en professioneel advies wat betreft de verschillende merken. Of u nu kiest voor keukenapparatuur van Bosch of een huismerk: u bent verzekerd van keukenapparatuur dat goed bij uw persoonlijke situatie en budget past.

keukenapparatuur plaatsen

Besparen op keukenapparatuur

Wie al zijn keukenapparatuur wil vernieuwen, zal vast bekend zijn met de hoge kosten. Toch is het mogelijk om te besparen op de keukenapparatuur. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor goedkope apparaten van een onbekend merk. Goedkope inbouw apparatuur betekent namelijk niet dat de kwaliteit ook een stuk minder is. Sterker nog: de goedkope apparaten kunnen in uw situatie zelfs de meest geschikte keuze zijn! Een tweede mogelijkheid is het kiezen van showmodellen. Showmodellen zijn goedkoper dan nieuwe modellen, ook al zijn ze nog nooit gebruikt. Tot slot bespaart u flink op de kosten door de offertes van meerdere specialisten te vergelijken.

inbouw apparatuur plaatsen

Gratis offertes aanvragen

Wilt u ook graag nieuwe keukenapparatuur laten plaatsen? Of wilt u enkele apparaten in de keuken laten vervangen of repareren? Schakel dan de hulp van een keukenspecialist in! Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere specialisten uit uw eigen regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe dit werkt? U vraagt via het offerteformulier gemakkelijk in één keer meerdere offertes aan. Vergelijk de verschillende kosten en kies voor de keukenspecialist met het beste aanbod. Zo bespaart u al snel tot wel 40% op aanschaf, installatie of reparatie van keukenapparatuur! Geen zorgen: deze service is helemaal gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!