Keuken reparatie

Wanneer u te maken heeft met een probleem in de keuken, dan is dat enorm vervelend. Gelukkig is dit relatief eenvoudig te herstellen door middel van een reparatie. Uw keuken gebruikt u waarschijnlijk dagelijks, dus dan is het belangrijk dat alle beschadigingen en problemen direct laat opknappen!

Keuken laten opknappen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over reparaties waarvoor u een keukenspecialist kunt inschakelen. Ook vindt u hier meer informatie over een aantal verschillende problemen die voor kunnen komen. Wilt u besparen op uw reparatie? Vergelijk dan meerdere offertes voordat u een vakman inhuurt!

reparatie

Wilt u uw keukenapparatuur laten repareren?

Vergelijk specialisten uit uw regio en bespaar op de kosten van de reparatie!

Keukenblad

Het keukenblad is een belangrijk onderdeel van uw keuken. Voor een mooie uitstraling is het belangrijk dat het keukenblad in goede conditie verkeert. Een beschadiging aan het keukenblad kunt u in de meeste gevallen gelukkig laten herstellen of opknappen. Is dit niet het geval, dan is het vervangen van het keukenblad ook een optie. Een aantal veelvoorkomende beschadigingen zijn deuken en krassen, scheuren of zelfs een brandvlek. Heeft u een massief houten keukenblad? Goed nieuws: deze zijn vaak relatief eenvoudig te herstellen. Wanneer u gebruik maakt van een fineer of graniet keukenblad, dan vereist het opknappen meer aandacht. Schakel daarom een ervaren keukenspecialist in, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Keukenkasten repareren

Wanneer uw keukenkasten scheef hangen of beschadigd zijn, dan kan u de keuken enorm opknappen door alleen de keukenkasten te repareren. Onder een reparatie verstaan wij bijvoorbeeld het recht hangen van de kasten, het herstellen van eventuele beschadigingen zoals scheuren en het vervangen van de keukendeurtjes. Wanneer alle kasten weer goed op elkaar aansluiten, ziet het geheel er alweer een stuk strakker en netter uit. Een andere manier om beschadigingen op uw keukenkasten te repareren, is het aanbrengen van folie. Dit is een goedkope manier om de keukenkasten een nieuwe uitstraling te geven. Ook dit zal uw keuken enorm opknappen!

Keukendeurtjes vervangen

Het kan voorkomen dat de scharnieren van de keukendeurtjes niet meer goed werken of dat de keukendeurtjes helemaal scheef hangen. Door dit te herstellen is het mogelijk de keuken enorm op te knappen, zonder veel geld uit te geven. Als er scheuren of zelfs gaten in de keukendeurtjes zit, is het verstandiger om de deurtjes te vervangen. Hierbij heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan kleuren en stijlen, zodat er altijd iets is dat bij de stijl van uw keuken past.

Keukenapparatuur stuk?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de keukenapparatuur aan een reparatie toe is. Het is belangrijk om de apparatuur zo snel mogelijk te repareren, zodat u snel weer profiteert van een optimaal gebruiksgemak. Het opknappen van de apparatuur is bovendien een stuk goedkoper dan het plaatsen van nieuwe keukenapparatuur, waardoor u extra kosten voorkomt. De keukenspecialisten uit ons netwerk zijn ervaren met verschillende problemen en weten precies hoe zij de reparatie het beste kunnen uitvoeren.

Een aantal veelvoorkomende problemen met apparatuur zijn:

  • een lekkende vaatwasser;
  • een kapotte koelkast;
  • een oven die niet verwarmt;
  • een magnetron die niet meer draait.

Gratis offertes vergelijken

Koelkast repareren

De koelkast is een belangrijk onderdeel van de keukenruimte. Wanneer deze defect is en niet meer koelt, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Een reparatie is belangrijk, omdat de ijskast uw eten vers houdt. Als deze teveel opwarmt, dan bederft uw voedsel. Er zijn verschillende problemen die bij koelkasten plaats kunnen vinden. Dit kunnen relatief kleine problemen zijn, zoals het lampje dat niet meer brandt. Andere problemen vereisen iets meer aandacht: zoals een ijskast die niet of onvoldoende koelt, een lekkage of een vriesvak dat ontdooit.

Een aantal voorkomende reparaties zijn:

  • een reparatie aan het lampje;
  • een reparatie aan het koelelement;
  • een reparatie aan het vriesvak.

Vaatwasser stuk

Een tweede apparaat dat vaak een reparatie nodig heeft, is de vaatwasser. Vaatwassers vereisen goed onderhoud voor een optimale werking. Wanneer dit niet structureel gebeurd, dan kan het zijn dat de vaat niet goed schoon of droog wordt of dat er water onderaan de machine blijft staan. Heeft u de vaatwasser goed gereinigd en zit de oorzaak van het probleem niet in het filter? Dan speelt er een groter probleem. Gelukkig kunt u de vaatwasser door middel van een reparatie flink opknappen.

Een aantal veel voorkomende problemen bij vaatwassers zijn:

  • lekkages;
  • vaat die niet schoon of droog wordt;
  • water dat niet wegloopt.
keuken reparatie

Koelkast koelt niet meer

Valt het u op dat de koelkast niet of niet meer voldoende koelt? Controleer dan eerst of de thermostaat nog steeds op de juiste stand staat. Als dit wel het geval is, dan zijn er twee mogelijke oorzaken. Als het ook geen geluid meer maakt, dan is er mogelijk een oorzaak met de interne bedrading of compressor. De keukenspecialist gaat eerst op zoek naar de oorzaak en zal dan de koelkast verder opknappen door defecte onderdelen te vervangen.

vaatwasser repareren

Vaatwasser lekt

Een lekkende vaatwasser merkt u op doordat er tijdens of na een was water onder de machine ligt. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken die de lekkage kunnen veroorzaken. Mogelijk is de afvoerslang lek. In dit geval is repareren relatief gemakkelijk: de specialist vervangt de slang en de problemen moeten opgelost zijn. Een tweede mogelijkheid is dat de rubbers versleten of kapot zijn. Hierdoor loopt het water naar buiten en ontstaat er een plas onder de vaatwasmachine. In dit geval plaatst de vakman uiteraard nieuwe rubbers of vervangt hij de vaatwasser voor een nieuwe.

Repareren of vervangen?

Bij relatief kleine beschadigingen is het altijd verstandig om een reparatie uit te voeren. Dit komt omdat nieuwe apparatuur kostbaar in aanschaf is en een reparatie een stuk voordeliger. Met reparaties kunt u de keuken namelijk enorm opknappen, waardoor deze weer een aantal jaren meegaat. In sommige gevallen is het verstandig om te kijken naar nieuwe apparatuur. De koelkast verbruikt bijvoorbeeld enorm veel energie. Als deze toch al defect is, dan kan het een financieel voordeel hebben om deze te vervangen door een energiezuiniger model. Een monteur geeft u hierin een persoonlijk advies. Zo weet u zeker of een reparatie de beste optie is.

Voor kleine en grote keuken reparaties

Een keukenmonteur is in te huren voor zowel grote als kleine keukenreparaties. Onder een kleine reparatie verstaan we onder andere het repareren van het lampje in de ijskast, een reparatie aan het keukenblad of het recht hangen van de keukendeurtjes of –kasten. In sommige gevallen is een grotere reparatie vereist, bijvoorbeeld wanneer uw inbouw vaatwasser niet goed meer werkt of als de koelkast er mee ophoudt. Deze reparaties nemen iets meer tijd in beslag en zijn daarom iets duurder om uit te laten voeren. De reparaties zorgen echter wel voor herstel van het gebruiksgemak.

keuken repareren

Vergelijk gratis offertes

Wilt u de keuken ook gaan opknappen door de keukendeurtjes recht te hangen? Of wilt u de beschadigde keukenkasten eindelijk eens vernieuwen? Wilt u meer weten over de kosten voor een dergelijke reparatie in de keuken of bent u benieuwd naar het verschil in prijs? Vul dan het offerteformulier in.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis en vrijblijvend de kosten van verschillende keukenexperts uit uw eigen regio en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten. U zit helemaal nergens aan vast, dus geef vandaag nog uw gegevens door en profiteer al snel!