Keukendeurtjes vervangen

Is uw keuken nog in prima staat maar hangen de deurtjes scheef, zitten er scheuren in de folie of laat deze los? Wellicht is het een goed idee om uw keukendeurtjes te vervangen of op te knappen zodat uw keuken er weer als nieuw uitziet.

Keukendeurtjes laten vervangen?

Start gratis offerteaanvraag!

Het opknappen en vernieuwen van keukendeurtjes is niet moeilijk, het zorgt voor een erg mooi resultaat en is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een compleet nieuwe keuken. Wij zijn een netwerk van bedrijven op het gebied van keukenrenovaties. Doordat u meerdere offertes met elkaar vergelijkt kiest u altijd voor de beste voorwaarden in combinatie met de laagste prijs.

keukendeurtjes vervangen

Wilt u uw keukendeurtjes voordelig laten vervangen door een expert?

Bespaar tot wel 40% op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Zijn uw keukendeuren en kasten aan vervanging toe?

Als uw keuken nog in goede staat is, maar de keukendeuren en kasten hun beste tijd hebben gehad dan is het mogelijk om deze te vervangen. Dit is eenvoudig te doen door nieuwe keukenfrontjes te plaatsen op de keukendeuren en keukenkasten. Er is een grote verscheidenheid aan keukenfrontjes verkrijgbaar. Let er wel op dat het alleen mogelijk is de keukenfrontjes te vernieuwen wanneer de breedte- en hoogtemaat overeen komen met de kastjes en deuren. Het opknappen van keukendeuren en keukenkasten gebeurt vaak bij oudere keukens. Het is mogelijk dat deze een andere maatvoering hadden dan de keukenfrontjes die nu worden gemaakt. Er zijn ook andere manieren waarop u uw keukendeuren kunt opknappen.

Uw keuken vernieuwen, wat zijn de mogelijkheden?

Bij het vernieuwen van uw keukendeurtjes heeft u de keuze uit vele mogelijkheden. Zoals u heeft gelezen is het mogelijk om alleen de keukenfrontjes te vervangen. Vooral bij greeploze keukenkasten zal dit al gauw een groot verschil maken. Heeft u geen greeploze keukenkasten? Denk er dan ook eens aan om de handgrepen te vervangen. Dit is een eenvoudige manier om de keukendeurtjes en -kastjes te vernieuwen, en het zorgt voor een groot verschil in uiterlijk. Andere manieren waarop u de keukendeurtjes een nieuwe look kan geven is door het vervangen van de folie en door het schilderen of overspuiten van de keukendeurtjes.

Keukendeurtjes folie vervangen

Het is erg vervelend wanneer de folie van uw keukenkasten gaat scheuren, bobbelen of los laat. Folie van keukendeuren laat vaak los door een combinatie van warmte en vocht. Door warmte lost de lijm langzaam op. Op warme plekken, bijvoorbeeld naast de oven, komt het vaak voor dat het opkrult of er scheuren ontstaan. Keukenfolie is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, het is zelfs verkrijgbaar met een houtlook. Het vervangen is niet moeilijk. Voor het mooiste resultaat verwijdert u de oude laag keukenfolie met bobbels en scheuren alvorens u de nieuwe aanbrengt. Door het vervangen van de keukenfolie over te laten aan een vakman bent u verzekert van een mooi resultaat.

Keukendeurtjes schilderen of overspuiten

Een andere mogelijkheid is het schilderen of overspuiten van de keukendeuren. Het overspuiten wordt het mooiste als u het laat doen door een meubelspuiterij. Mocht de keukenfolie scheuren hebben of los zitten, dan wordt deze er eerst afgeblazen voordat de keukenkasten worden overgespoten. Het schilderen van de keukendeuren kunt u zelf doen. Maak eerst de handgrepen los, bij greeploze keukendeuren is dit niet nodig. Ontvet vervolgens de keukenkastjes met een ontvetter, schuur ze daarna goed op met een fijne korrel en breng een primer aan. Dit alles zorgt ervoor dat de verf strak op de keukendeuren blijft zitten. Verf de kastjes met een kleine roller en niet met een kwast. Om het helemaal af te maken kunt u na het schilderen de grepen van de kastjes vervangen. Bij greeploze deurtjes bent u direct klaar.

Gratis offertes vergelijken

Doe-het-zelf tips

Wilt u zelf aan de slag gaan met het vernieuwen van uw keuken? Voordat u aan de slag gaat met het renoveren is het verstandig om u goed voor te bereiden. Bedenk welke wensen u heeft voor uw keukendeuren en kijk wat vernieuwd moet worden. Is het nodig om de hele keukendeurtjes te vervangen, of is opknappen voldoende? Gaat u het opknappen zelf doen of is de hulp van een professional nodig? Wanneer u gaat schilderen dan is het verstandig om bij de bouwmarkt langs te gaan om te vragen welke primer en verf u het beste kunt gebruiken voor keukenkastjes.

Prijzen en garantie

Het is begrijpelijk dat u wilt weten wat de gemiddelde prijs is voor het vernieuwen van uw keukendeurtjes. Verscheidene factoren hebben hier een invloed op. Zo is het vervangen van folie goedkoper dan het vervangen van keukenfrontjes. Keukenfolie heeft u al voor een prijs van €5,- voor een rol van 220 x 45cm en keukendeurtjes en frontjes heeft u al voor een gemiddelde prijs van €20,- tot €80,- per stuk. De meeste onderdelen hebben enkele jaren garantie. Prijsindicatie voor het vernieuwen van uw keukendeurtjes? Vergelijk vrijblijvend offertes!

keukendeuren vernieuwen

Vrijblijvende offerte

U begrijpt dat kleine aanpassingen aan uw keukendeuren al voor een hele andere look kunnen zorgen. Bent u er over uit dat u uw keukendeurtjes wilt vernieuwen maar doet u dit liever niet zelf? Bij ons netwerk zijn meerdere bedrijven bij u in de buurt op het gebied van keukenrenovatie aangesloten. U vraagt bij ons geheel kosteloos offertes aan van deze bedrijven waarna u meerdere gratis offertes krijgt toegestuurd. U vergelijkt deze met elkaar op basis van voorwaarden en prijs. Vervolgens kiest u voor het bedrijf met de beste voorwaarden voor uw specifieke klus. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.