keuken opknappen

Keuken opknappen met klein budget

Uit onderzoek is gebleken dat voor een optimaal wooncomfort, het noodzakelijk is om eens in de 15 jaar uw keuken te renoveren. Onder een dergelijke renovatie verstaat men dan onder andere het vervangen van de keukenapparaten, het werkblad, en de keukenkasten. Een keukenrenovatie kan dan ook echter al snel oplopen in de prijzen.

Benieuwd naar de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Wij begrijpen dat niet iedereen een groot budget heeft voor het renoveren van de keuken. Daarom hebben wij op deze pagina informatie verzameld voor mensen die wel hun keukenruimte willen opknappen, maar hiervoor maar een beperkt budget hebben. U vindt hier tips, zoals voor het winkelen bij een outlet, inspiratie en een overzicht van prijzen. Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een goedkope keukenrenovatie? Vul dan ons contactformulier in en wij helpen u snel verder!

Voordelig uw keuken laten renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Goedkope keuken kopen bij een outlet

Steeds meer mensen weten al dat het mogelijk is om een goedkope keuken te kopen bij een outlet. Outletwinkels bieden regelmatig hele keukens aan tegen bodemprijzen, terwijl de kwaliteit hoogstaand is. Dit kunnen zij doen doordat de keukens geproduceerd zijn voor verouderde productielijnen. Koopt u daarom een keuken bij een outlet, dan zult u niet profiteren van de meest moderne snufjes, of de laatste designs.

U bent echter wel verzekerd van een hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Wanneer u van plan bent naar een outlet te gaan om keukenapparatuur te kopen, dan raden wij aan vooraf wel een maximaal budget vast te stellen, inclusief kosten voor levering en installatie. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Inspiratie voor een keukenrenovatie

Wilt u op een goedkope manier uw keuken renoveren? Eén van de meest goedkope oplossingen is om de keukendeurtjes zelf te schuren en in een andere kleur te verven, waardoor uw keuken een hele nieuwe aanblik krijgt.

Een andere goedkope variant van een keukenrenovatie is door de deur- en kastknoppen te vervangen. Deze kunt u onder andere bij een bouwmarkt kopen tegen lage prijzen. Ter inspiratie zijn er diverse websites beschikbaar, en is het ook bij menig keukenspecialist mogelijk om via de website een 3d model te maken van uw keukenruimte en zo de veranderingen door te voeren.

Het opknappen van de keuken met een beperkt budget kan ook worden uitgevoerd door goed te letten op faillissementsverkopen. Vaak gaan hier partijen vloeren en werkbladen tegen lage kosten de verkoop in, waardoor de oude nieuwe keuken weer een stap dichterbij komt. Hebt u behoefte aan meer inspiratie? Ga dan bij een keukenspecialist langs. Deze kan u bovendien van meer tips over goedkope oplossingen voorzien.

Wat kost een keuken?

Van vele klanten krijgen wij de vraag wat het renoveren van een keuken nu eigenlijk kost. Het antwoord is echter afhankelijk van vele factoren waarop u zelf invloed heeft. Laat u bijvoorbeeld de keuken opknappen door een bevriende klusjesman, dan liggen de prijzen bijvoorbeeld automatisch lager dan bij een erkend keukenspecialist. De kosten hangen daarnaast af van de hoeveelheid nieuwe onderdelen die u gaat kopen, en waar u deze vandaan haalt.

Winkelen via een outlet of tweedehandszaak is nu eenmaal een stuk goedkoper. De kosten worden daarnaast beïnvloed door de mate van keukenrenovatie. Hoe meer u in één keer laat renoveren, hoe hoger de prijzen zijn, op de lange termijn is dit echter wel de meest goedkope variant, doordat bepaalde zaken gecombineerd kunnen worden.

Gratis offertes vergelijken

Nieuwe keuken offerte

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een keukenrenovatie met een klein budget? Hebt u vragen over de diverse diensten die wij aanbieden? Wilt u graag een goedkope outlet vinden in uw regio? Via het contactformulier kunt u gemakkelijk en snel al uw vragen stellen, of een geheel vrijblijvende offerte opvragen.

Start gratis offerteaanvraag!

Vul zo nauwkeurig mogelijk uw wensen en budget in op het formulier, en wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk de gevraagde prijsindicatie ontvangt. Wij helpen u met alle plezier met het opknappen van uw keuken tegen aantrekkelijke prijzen!

Prijzen keuken opknappen 2024

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen voor kopen van diverse producten, zoals deze gevonden zijn bij gewone keukenspecialisten. Deze kosten zullen lager zijn wanneer u de spullen gaat kopen bij een outlet. Bij de genoemde kosten komen dan ook nog de bedragen voor het renoveren zelf. Hieronder vallen onder andere installatiekosten, leveringskosten en voorrijkosten. Afhankelijk van de gekozen specialist rekent men voor de manuren tussen de €35,- en €60,- per uur. Vraag daarom vooraf altijd diverse offertes aan bij specialisten uit uw regio.

Product: Voorbeeld prijs:
Keukenblad kunststof Ca. €50,-
Keukenblad eikenhout Ca. €110,-
Keukenkast kunststof Ca. €70,- t/m €350,-
Keukenkast eikenhout Ca. €95,- t/m €650,-
Koelkast klein Ca. €50,-
Koelkast groot (incl. vriezer) Ca. €300,- t/m €850,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u de exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan!