keukens renoveren Nijkerk

Keukens Nijkerk

Denkt u na over een renovatie van uw keuken in uw woning in Nijkerk? Sluiten uw keukenkastjes niet meer goed? Werkt uw keukenapparatuur niet meer goed? Of wilt u onderdelen van uw keuken renoveren om een andere uitstraling te creëren? Met een keukenrenovatie door een keukenspecialist worden onderdelen vervangen of gerepareerd. Verhoog ook uw wooncomfort en het gebruiksgemak van uw keuken door een renovatie uit te voeren.

Op deze pagina leest u meer over het renoveren van uw keuken en de kosten. Gelijk besparen op een keukenrenovatie uitgevoerd door een keukenspecialist? Vraag dan via het offerteformulier meerdere vrijblijvende offertes aan van bedrijven uit de regio [var1 Vergelijk de offertes en kies de keukenspecialist die het beste bij u past.

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)
reparatie keuken Nijkerk

Voor ieder budget de juiste oplossing

Soms denkt men dat een keukenrenovatie door een keukenspecialist uit Nijkerk alleen mogelijk is met een groot budget. Er is echter ook veel mogelijk met een kleiner budget. Met een kleiner budget kunt u bijvoorbeeld alleen de keukentegels, keukenfrontjes of handgrepen vervangen. Er is altijd wel iets waarmee u het wooncomfort van uw keukenruimte in [var1 kunt verbeteren].

keukenrenovatie

Renovatie van uw keuken

De renovatie van een keukenblok kan bestaat vaak uit verscheidene onderdelen, zoals het verven van de muren, de reparatie van het keukenblad of het vervangen van de handgrepen. Met een renovatie kunt u de kleur van uw keukenkastjes veranderen, de tegels op de achterwand vernieuwen of een grote spoelbak plaatsen voor meer ruimte. Voordat u begint met het renoveren is het belangrijk dat u zich oriënteert op de mogelijkheden. Een keukenspecialist adviseert u hierin graag.

Navigeer naar:

Keukenreparatie | Keukenrenovatie | Prijzen van een keukenrenovatie | Nieuwe keuken | Prijzen nieuwe keuken | Voordelen inschakelen keukenmonteur

Reparatie

In een aantal gevallen is renoveren helemaal niet nodig, omdat een reparatie volstaat. De kosten voor een reparatie zijn vaak aanzienlijk lager. Keukenkastjes die niet goed meer aansluiten zijn vaak zo opgelost met een reparatie aan de scharnieren of het ophangsysteem. Werkt u apparatuur niet meer? Laat het dan repareren door een erkend keukenmonteur. Een goede reparatie is niet alleen belangrijk voor het gebruik, maar ook voor de levensduur van uw keukenblok.

Nieuwe keuken installeren?

Het installeren van een nieuwe keuken is vaak niet verstandig om zelf te doen. Beschadigingen, keukenkastjes die niet goed geopend kunnen worden of een aanrechtblad die niet goed aansluit zijn veelvoorkomende gevolgen van een slechte plaatsing. Een klein verschil kan er al voor zorgen dat het aanrechtblad niet aansluit. Laat het installeren daarom over aan een professioneel keukenspecialist uit Nijkerk. Zo weet u zeker dat alles perfect geplaatst wordt.

Besparen op de kosten van uw keukenrenovatie?

Vul het contactformulier in en ontvang spoedig gratis offertes van specialisten uit Nijkerk!

Gratis offertes aanvragen
keuken plaatsen Nijkerk

Landelijke of moderne keuken?

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uitstraling van uw woning in Nijkerk, kunt u een klassieke of landelijke keuken laten plaatsen door een keukenspecialist. Natuurlijk zijn minimalistische moderne keukens ook een mogelijkheid. Landelijke keuken hebben vaak een warme uitstraling met lichte kleuren. Lambrisering, halfopen keukenkasten en overstekende spoelbakken zijn kenmerken van een landelijke keuken. Moderne keukens zijn een stuk strakker en de kleuren gaan van heel licht tot heel donker. Hoogglans of juist mat, kastjes op verschillende hoogtes en grote spoelbakken ziet u vaak bij een moderne keuken. Laat u adviseren over de mogelijkheden en ontvang gratis offertes met scherpe prijs door het offerteformulier in te vullen.

Hoe werkt een keukenrenovatie?

Of u nu een aantal onderdelen laat renoveren of uw gehele keukenruimte gaat aanpakken, een keukenrenovatie begint bij het maken van een plan. Stelt u zichzelf van tevoren een aantal vragen: Wat wilt u veranderen? Welke uitstraling wilt u? En welke onderdelen wilt u renoveren? Samen met een keukenspecialist uit Nijkerk is het verstandig een ontwerp te maken en een keuze te maken uit diverse stijlen en kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een marmeren aanrechtblad of kies voor het voordelige composiet. Of goudkleurige handgreepjes of een koperen keukenkraan. Een keukenspecialist helpt u graag met het maken van het ontwerp en de uiteindelijke keukenrenovatie.

Gedeeltelijke of complete keukenrenovatie?

Soms denkt men dat een renovatie alleen mogelijk is met veel breekwerk, maar dit is gelukkig niet het geval. Zeker niet met een gedeeltelijke keukenrenovatie. Als u alleen uw keukenfrontjes laat vervangen of apparatuur laat installeren, dan is het niet nodig om te slopen. Bij een complete keukenrenovatie is er soms wel sprake van enig breekwerk. De vakmannen uit ons netwerk beperken dit natuurlijk tot het minimum. Bij een complete keukenrenovatie kunt u de gehele ruimte opnieuw inrichten en veranderen. U heeft dan als het ware een vernieuwde keuken, terwijl u niet de prijs betaalt van een gloednieuwe keuken.

Welke onderdelen renoveren of repareren?

Twijfelt u nog welke onderdelen u wilt laten renoveren of repareren in de keuken in uw woning in Nijkerk? Wanneer uw kastjes niet meer goed sluiten of piepen en kraken, zorgt de keukenreparateur voor een deskundige reparatie. Het renoveren van uw keukenkasten is nodig als u de uitstraling wilt veranderen of de levensduur wilt verlengen. Bij het vervangen van het aanrechtblad kunt u ook meteen een moderne gootsteen plaatsen of de keukenkraan. Zorg voor een reparatie als uw apparatuur niet meer goed werkt of vervang het voor moderne keukenapparatuur. Daarnaast kunt u ook nog uw handgrepen, keukenkranen of frontjes renoveren. Ideeën voor het renoveren:

  • Repareren en vervangen keukenfrontjes en –kastjes
  • Vernieuwing aanrechtblad en spoelbak
  • Repareren en aansluiten keukenapparatuur
  • Renoveren kastjes, handgrepen en tegels
Doordat u zelf de mogelijkheid heeft om te bepalen welke onderdelen u wel of niet wilt ontvangen, is het mogelijk om zo uw droomkeuken te realiseren zonder dat u over uw budget heen gaat.

Werkgebied Nijkerk

keukenkastjes Nijkerk

Keukenkastjes

Bij de term keukenrenovatie denken de meeste mensen eerst aan het vernieuwen of repareren van de keukenkasten. Dit komt onder andere doordat de stijl van de kastjes bepalend is voor de sfeer in de ruimte. Het renoveren van de keukenkastjes is prijzig, maar de meeste kastjes gaan dan ook weer 20 jaar zonder problemen mee. Een alternatief voor het vervangen van de kastjes is het renoveren van de keukenfrontjes of keukenkastdeurtjes.

scharnieren keukenkastjes vervangen

Scharnieren van keukenkastjes

Heeft u kinderen? Dan wilt u ze uiteraard beschermen. Dat kan met kindersloten op de kastjes. Zeker het keukenkastje met de schoonmaakmiddelen moet u goed afsluiten voor uw kinderen. De scharnieren van keukenkasten zijn meestal vakkundig weggewerkt en ziet u nietsals ze gesloten zijn. Het is ook mogelijk om scharnieren met een soft close-systeem te plaatsen. Dan heeft u nooit meer last van het geluid van het openen en sluiten van lades en kastjes.

Keukenfrontjes

Het vervangen van de keukenfrontjes is een budgettaire oplossing binnen het gebied van de keukenrenovatie. De keukenfrontjes zijn het voorste deel van de keukendeurtjes en kunnen door veelvuldig gebruik beschadigd raken. Wilt u deze beschadigingen wegwerken? Dan kunt u de keukendeurtjes verven of de keukenfrontjes renoveren. Deze keukenfrontjes zijn meestal tegen lage prijzen verkrijgbaar en geven de kookruimte eenvoudig een hele andere uitstraling.

Folie keukenkastjes laat los?

Vele keukenkastjes hebben een laag folie. Er zijn allerlei designs mogelijk met folie. Van hoogglans wit tot een houtlook. De folie kan echter ook loslaten en dan is het noodzakelijk om de folie te vervangen. Door een beschadiging, luchtbellen of ouderdom laat de folie van de keukenkasten soms los. Een keukenmonteur repareert dit snel voor u door een nieuwe folie laag aan te brengen. Na de reparatie zien ze er weer als nieuw uit.

keukendeurtjes vervangen

Keukendeurtjes

Door regelmatig openen en sluiten raken veel keukendeurtjes uit het lood. Dit betekent dat zij na verloop van tijd niet goed meer sluiten, en daardoor een onverzorgde aanblik bieden. Door een eenvoudige reparatie is het mogelijk de keukendeurtjes te herstellen en zo hun levensduur te verlengen. Wilt u de keukendeurtjes tevens een andere look geven? Door ze te verven zien ze er al gauw weer als nieuw uit.

repareren keukenapparatuur

Keukenapparatuur

Om een goede werking van alle apparatuur te kunnen garanderen, moet u deze niet langer dan 20 jaar gebruiken. Na deze periode zullen de apparaten sterk verouderd zijn, en is met name het energieverbruik zeer hoog, waardoor u honderden euro’s per jaar teveel uitgeeft. Een keukenspecialist uit ons netwerk in Nijkerk kan de huidige keukenapparatuur controleren en u adviseren over de mogelijkheden voor vervanging of reparatie, zodat uw keukenapparatuur snel weer optimaal werkt.

Keukenkranen

Wat denkt u van een keukenkraan waaruit direct kokend water stroomt? Of een moderne eenhendelmengkraan voor extra gebruiksgemak? Twee willekeurige opties waaruit u kunt kiezen bij de zoektocht naar een nieuwe keukenkraan. Een meergreepskraan is uiteraard ook een mogelijkheid., Deze zien we vaak terug in landelijke keukens. Afhankelijk van het budget en uw persoonlijke voorkeur heeft u keuze uit vele soorten kranen.

Handgrepen vernieuwen

Hebt u maar een beperkt budget? Een keukenrenovatie hoeft niet te bestaan uit het renoveren van de kastjes en het keukenblad, of het maken van een volledig nieuw ontwerp voor de keuken. Het is ook een optie om enkele aanpassingen te doen, waarmee de aanblik van de keuken al geheel verandert. Een voorbeeld hiervan is het renoveren van de handgrepen. Handgrepen installeren is een simpel klusje, maar met een geweldig resultaat.

spuiten keuken

Keuken spuiten

Een alternatief voor het verven van de muren in de keuken, is het spuiten van deze oppervlakken. Het spuiten van wanden en plafonds is een techniek die pas sinds enkele jaren wordt ingezet. Het voordeel van spuiten is dat er in korte tijd een egale verflaag op de muur wordt aangebracht. U hebt daarnaast de keuze uit vele verschillende kleuren. Het nadeel is dat u hiervoor de gehele ruimte moet legen, om zo het gewenste effect te bereiken.

vervangen spatwand Nijkerk

Spatwand plaatsen

Een spatwand is een wand achter het gasfornuis dat de muur beschermt tegen etensresten en andere vlekken van het koken. Daarnaast is een spatwand eenvoudig schoon te maken. De meeste spatwanden die de keukenspecialisten uit ons netwerk plaatsen zijn van glas gemaakt. Op deze manier wordt de inrichting en sfeer van de keuken niet verstoord, maar profiteert u wel van een langere levensduur van de muur.

Benieuwd naar de kosten van uw keukenrenovatie?

Gratis offertes aanvragen

Keukentegels

Keukentegels worden vaak gebruikt als achterwand bij de gootsteen en het fornuis of de kookplaat. Tegels zijn erg praktisch en kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden. Wanneer u een andere uitstraling van de keukentegels wilt, is het mogelijk om ze te verven. Ze zien er dan weer als nieuw uit. Ook kunt u nieuwe tegels plaatsen wanneer de oude versleten of beschadigd zijn.

Inbouwkoelkast repareren

Hoewel menig keukenspecialist uit ons netwerk in Nijkerk is gespecialiseerd in keukenrenovatie, is het in een aantal gevallen onnodig om een volledige renovatie te laten uitvoeren. Het is soms voldoende om bijvoorbeeld bij de inbouwapparatuur een reparatie uit te voeren, om de kwaliteit te herstellen. De kosten voor een reparatie liggen aanzienlijk lager dan die van een keukenrenovatie. Daarom is renoveren zeker het overwegen waard.

plaatsen afzuigkap

Afzuigkap vervangen

Tot slot is het bij een keukenrenovatie een optie om de afzuigkap te vervangen. Is de afzuigkap kapot en is een reparatie niet meer mogelijk? Door dit keukenonderdeel te vernieuwen zorgt u ervoor dat u geen last meer hebt van nare luchtjes in huis, en zal het leefcomfort gegarandeerd verbeteren. Bij menig keukenspecialist uit Nijkerk hebt u de keuze uit vele soorten en maten kwalitatieve afzuigkappen.

renovatie spoelbak

Spoelbak vervangen

De spoelbak is één van de onderdelen die u het meeste gebruikt in de keukenruimte. Als u een spoelbak wilt plaatsen dan is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de spoelbak hygiënisch is, gemakkelijk schoon te maken is en tegen een stootje kan. Daarnaast kunt u de spoelbak op verschillende manieren laten plaatsen. Veel voorkomend is vlakbouw, waarbij de bak vlak in het aanrecht zit

Inductiekookplaat aansluiten

Met een inductiekookplaat kookt u sneller dan met een gasfornuis, hierdoor verbruikt het apparaat echter veel stroom. U moet een inductiekookplaat daarom aansluiten op een speciale groep. U wilt natuurlijk voorkomen dat een groep overbelast raakt. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk dat het aansluiten van de inductiekookplaat met grote zorg gebeurt. Voor een onervaren klusser is het daarom verstandig om hiervoor een keukenspecialist in te huren.

Keukenverlichting

Bij het installeren van keukenverlichting hebt u vele opties. Er wordt veelal één centraal lichtpunt aangebracht en daarnaast extra (sfeer) verlichting. Hebt u een open kast met mooi servies? Het geeft een leuk effect om aan de bovenzijde LED keukenverlichting aan te brengen. Op deze manier is de kast mooi uitgelicht. Als u een hoog plafond hebt dan kunt u sfeer toevoegen door het ophangen van een mooie hanglamp boven het keukeneiland of de eettafel.

renovatie keukeneiland Nijkerk

Keukeneiland

Overweegt u om een keukeneiland te laten plaatsen door een keukenspecialist? Een kookeiland heeft vele voordelen, het is echter belangrijk dat een eiland wel geschikt is voor uw woning. Er moet bijvoorbeeld voldoende ruimte voor zijn. Een kookeiland is gemiddeld 150 x 90 cm groot. De tussenruimte tussen het eiland en de rest van het keukenblok is daarnaast in de meeste gevallen minstens 100 cm zodat u genoeg bewegingsruimte hebt.

ergonomische indeling keuken

Ergonomie keuken

Bij het maken van een ontwerp voor een keuken is het belangrijk om de ergonomie in acht te houden. Houd bijvoorbeeld rekening met de hoogte van het aanrecht, het is eventueel mogelijk om deze te verlagen of te verhogen. Als u voor het aanrecht staat en uw onderarmen hier horizontaal boven plaatst, dan moet er een ruimte van ongeveer 12 cm tussen het aanrecht en de onderarmen zitten.

Keukenblad

Omdat het keukenblad gebruikt wordt om op te koken of om aan te eten, is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Om de kwaliteit van het keukenblad te waarborgen is het noodzakelijk deze minimaal eens per 20 jaar te vernieuwen. Bij leveranciers uit Nijkerk hebt u de keuze uit verschillende soorten keukenbladen. De materialen hout, kunststof en natuursteen worden veelal gebruikt voor een keukenblad. Wilt u een nieuw werkblad laten plaatsen? Neem dan contact op via het offerteformulier.

Keuken verven

Bij een keukenrenovatie is het doel om het wooncomfort te optimaliseren, maar ook om de aanblik te verbeteren. Dit kan onder andere bereikt worden door de muren en het plafond te verven. Kies bij het verven voor een lichte kleur om de ruimte groter te doen lijken. Kies voor Mediterrane tinten om een warme sfeer te bereiken. Een alternatief voor het verven van de muren is het spuiten van de oppervlakken. Dit wordt vaak gedaan als u een egaler en strakkere look wilt.

Op zoek naar een goedkope oplossing voor uw verouderde keuken?

Ga voor het renoveren van uw keuken. Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen


Prijzen van een keukenrenovatie

De kosten voor een keukenrenovatie door een keukenspecialist hangen onder andere af van het ontwerp dat u maakt met een keukenspecialist uit Nijkerk. Kiest u voor een eenvoudig ontwerp, dan vallen de kosten over het algemeen mee. Denk bij een simpel ontwerp aan keukens zonder inbouwapparatuur, maar met gloednieuwe keukendeurtjes, handgrepen of een ander keukenblad. Kiest u voor een complexer ontwerp? Dan stijgen ook de prijzen. De prijs van kleine keukens ligt gemiddeld tussen de €350,- tot €1.000,-. Voor een iets grotere gemiddelde keuken met vernieuwde frontjes moet u denken aan €900,- tot €2.000,-. Vraag meerdere gratis offertes aan via het contactformulier. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten van uw reparatie en renovatie.

Type keuken Gerenoveerde onderdelen (inclusief handgrepen en scharnieren) Gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten*
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 ladefronten
3 keukenfronten
€350,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 vaatwasserpaneel
1 koelkastpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 vaatwasserpaneel
1 koelkastpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaven vrijblijvend offertes aan van keukenspecialisten uit uw regio.

keuken Nijkerk
renovatie keukeneiland Nijkerk


Prijzen nieuwe keuken

Denkt u erover na om een nieuwe keuken te plaatsen? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar de prijzen voor een compleet nieuw keuken. Voor een grote en luxe keuken van een bekend merk moet u rekening houden met gemiddelde prijzen rond de €25.000,-. Hierbij heeft u meerdere keukenkastjes en uiteraard luxe inbouwapparatuur zoals een oven, fornuis en vaatwasser. Een gemiddelde keuken van een merk met standaard inbouwapparatuur is een stuk goedkoper. De prijzen zijn dan ongeveer €15.000,-. De prijs van de keuken is niet alleen afhankelijk van de grootte, maar ook van de kwaliteit en het design.

Type nieuwe keuken Inclusief Gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing*
Kleine keuken (merkloos) Eenvoudige inbouwapparatuur €5.500,-
Gemiddelde keuken (merk) Standaard inbouwapparatuur (afwasmachine, kookplaat, koelkast, combimagnetron) €15.000,-
Grote, luxe keuken (merk) Luxe inbouwapparatuur €25.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaven vrijblijvend offertes aan van keukenspecialisten uit uw regio.


Voordelen keukenmonteur inschakelen

Het inschakelen van een keukenmonteur uit Nijkerk heeft vele voordelen. De keukenmonteur is op de hoogte van alle innovaties en ontwikkelingen op het gebied van renovaties en gloednieuwe keukens. Hij voorziet u graag van deskundig advies en denkt mee over praktische oplossingen. Met een keukenreparateur bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Of het nu gaat om het opknappen, renoveren of plaatsen van kastjes.

  • Deskundig advies
  • Informatie over nieuwste ontwikkelingen
  • Reparatie, renovatie en nieuwe keuken mogelijk
  • Hoogwaardige kwaliteit
keuken specialist Nijkerk
aanvragen offertes renovatie

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is uw keuken toe aan een andere look? Het is wellicht een leuk idee om de keukenkastjes of keukenfrontjes te voorzien van nieuwe handgrepen of ze in een ander kleurtje te spuiten. Daarnaast geeft u een keuken al gauw een andere look door het plaatsen van nieuw keukenapparatuur of het renoveren van kastjes. Bent u benieuwd naar de opties voor het renoveren of opknappen van uw keuken. Elke keukenspecialist uit ons netwerk in Nijkerk is u met alle plezier van dienst. Vul uw wensen in op het offerteformulier, en wij sturen u binnen korte tijd enkele vrijblijvend offertes toe. Deze kunt u zelf met elkaar vergelijken waarna u de keukenspecialist kiest die bij u langs komt.