Keukens Wageningen

Van keukenrenovatie tot volledige nieuwe keuken!

Gratis offertes vergelijken

Binnen 2 minuten geregeld!

Keukens Wageningen

Toe aan een nieuwe keuken in Wageningen? Door de keuken te renoveren of te vernieuwen krijgt u de keuken van uw dromen: en dat voor een scherpe prijs! Laat bijvoorbeeld de frontjes op de kastjes vervangen voor een moderne uitstraling of laat bij een keukenrenovatie de inbouwapparatuur vervangen voor meer gebruiksgemak. Besparen op een keuken renovatie of nieuwe keuken op maat?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is gratis en u zit nergens aan vast. Op deze pagina leest u meer over het renoveren en vernieuwen van keukens. U krijgt een indicatie van de prijzen van een keukenrenovatie en leest wat de kosten van een nieuwe keuken zijn. Tot slot leest u meer over het repareren van een keuken en wat een keuken reparatie ongeveer kost.

keuken Wageningen

Keukenrenovatie of toch keuken vervangen?

Gaat u voor een complete keukenrenovatie of wilt u toch liever de keuken volledig vervangen? Heeft u een beperkt budget, dan is een keukenrenovatie de beste optie. Door kleine aanpassingen door te voeren kunt u de keuken volledig vernieuwen en profiteert u toch van een betere uitstraling en een groter gebruiksgemak.

Het plaatsen van een nieuwe keuken geeft meer mogelijkheden: zo kunt u de indeling volledig omgooien en weet u zeker dat de nieuwe keuken op maat voldoet aan al uw wensen: een keukeneiland, een groot 6-pits fornuis of de meest luxueuze inbouwapparatuur: alles is mogelijk. Alle mogelijkheden weten? Start uw gratis offerteaanvraag!

Keukenrenovatie Wageningen

Een keuken renovatie is de beste optie als u een beperkt budget hebt. Zelfs met kleine aanpassingen kunt u het uiterlijk en het gebruikersgemak van de keukenruimte flink verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor luxe inbouwapparatuur van een topmerk en laat de rest van de keuken zoals het is. Hierdoor wordt het gebruikersgemak een stuk hoger!

Andere mogelijkheden bij een keuken renovatie zijn het schilderen van keukenkasten, het vervangen van frontjes of het uitbreiden van het keukenblad. Hieronder leest u meer over een keukenrenovatie.

Waarom een keukenrenovatie?

Twijfelt u tussen het renoveren van uw keuken en het vervangen van uw keuken? Onthoud dan dat een keuken renoveren een stuk goedkoper is. Een keuken renovatie is ook veel sneller afgerond! Omdat u zelf bepaalt welke onderdelen u renoveert of vernieuwt weet u zeker dat uw keuken na de renovatie weer volledig voldoet aan al uw wensen.

De grootste voordelen van een keuken renoveren:

  • Een keukenrenovatie is een goedkope manier om de keuken te vernieuwen.
  • Met een keuken renovatie verhoogt u het gebruikersgemak en verbetert u de uitstraling.
  • Een keuken renoveren neemt veel minder tijd in beslag dan een keuken vervangen.

keukenrenovatie Wageningen

Keukenrenovatie prijzen 2021

Hoe hoog de uiteindelijke kosten worden van uw keukenrenovatie, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen voor het project. Wanneer u bijvoorbeeld geheel nieuwe inbouwapparatuur laat installeren, dan zal de prijs een stuk hoger liggen dan wanneer u alleen een keukenspecialist inschakelt om het keukenblad te vernieuwen. Voor een kleine keukenrenovatie betaalt u gemiddeld €350,- tot €1.000,-.

Het verschil in prijs zit gedeeltelijk in de arbeidskosten en gedeeltelijk in uw persoonlijke wensen. Voor een gemiddelde renovatie liggen de kosten ongeveer tussen de €900,- en €2.000,- en als u compleet gaat renoveren dan kunt u rekening houden met kosten tussen de €1.000,- tot €3.000,-.

Wat kost een keukenrenovatie?

Type keuken Gerenoveerde onderdelen
(incl. handgrepen & scharnieren)
Gemiddelde prijzen
(inclusief btw en arbeidskosten*)
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 ladefronten
3 keukenfronten
€350,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 vaatwasserpaneel
1 koelkastpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 vaatwasserpaneel
1 koelkastpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan van keukenspecialisten uit uw regio.

Gedeeltelijke of complete keukenrenovatie?

Zoals wij al aangaven is het mogelijk om zowel gedeeltelijk als compleet te renoveren. Het verschil tussen deze twee mogelijkheden is het breekwerk. Bij een gedeeltelijke renovatie hoeft u geen breekwerk uit te voeren. Hierbij worden er onderdelen gerepareerd of gerenoveerd, maar hoeft u niets te vervangen.

U kunt hierbij denken aan het schilderen of zelfs wrappen van de keukenfrontjes of het rechthangen van keukendeurtjes. Met compleet renoveren doelen wij op het vervangen van een aantal onderdelen. Bijvoorbeeld het keukenblad of de keukendeurtjes. Zo is het met elk budget, groot of klein, mogelijk een keukenrenovatie naar wens uit te voeren.

keukenmonteur Wageningen

Wat doet een keukenmonteur bij een keukenrenovatie?

Een keuken renoveren kan op veel verschillende manieren. Wilt u de keuken renoveren door de kastjes te laten schilderen? In dat geval komt de keukenmonteur ’s ochtends bij u langs en plakt hij eerst alles goed af. Daarna schildert hij alle kastjes, deurtjes en frontjes. Deze kunt u, zodra de verf goed is gedroogd, gewoon weer gebruiken.

Gaat het om een grotere keukenrenovatie, dan nemen de werkzaamheden iets meer tijd in beslag. Wilt u nieuwe keukentegels? Dan verwijdert de keukenmonteur eerst alle bestaande tegels. Indien gewenst voert hij deze ook direct voor u af: zo blijft u zelf niet met het puin zitten.

Keukenrenovatie in Wageningen tegen lage kosten!

Vergelijk meerdere keukenmonteurs en kies de vakman met het beste aanbod!

Start de gratis offerteaanvraag

Welke onderdelen in de keuken renoveren of repareren?

Bij het renoveren van keukens denken vele klanten enkel aan het vervangen of repareren van de keukenkastjes. Zonde, want er is op renovatiegebied zo veel mogelijk om de ruimte volledig te transformeren!
Overweegt u uw keuken binnenkort te renoveren? Vraag een keukenmonteur dan om persoonlijk advies: zo weet u zeker dat uw vernieuwde keuken straks aan al uw wensen voldoet! Start de gratis offerteaanvraag en vind vakmannen bij u in de buurt.

Keukenkastjes renoveren

Voor veel mensen zijn de keukenkastjes een standaard onderdeel van de keuken waar zij niet al te veel aandacht aan besteden. Door de stijl of kleur van de keukenkasten te veranderen kunt u echter een geheel andere aanblik van de keuken creëren. Kies voor een stijl die binnen het huidige ontwerp past, of ga voor een volledig ander design. Door het veranderen van de grepen kunt u ook nog variëren. Een keukenspecialist uit Wageningen kan u bijstaan bij een reparatie of het ontwerp van de keuken van uw dromen.

Scharnieren van keukenkastjes

Keukenkasten worden vaak meerdere keren per dag geopend en gesloten. Daardoor gaan de scharnieren na verloop van tijd slijten. Dit heeft als gevolg dat de keukendeurtjes of -frontjes scheef hangen, wat een slordige indruk geeft.

Een keukenspecialist uit Wageningen kan de scharnieren van uw keukendeurtjes herstellen of vervangen zodat alle fronten weer waterpas hangen. Hierdoor oogt de ruimte een stuk rustiger en netter, wat uw woongenot ten goede komt.

Handgrepen vernieuwen

Wie maar een beperkt budget heeft, en toch de uitstraling van de keuken wil veranderen, heeft vele opties. Zo kunt u bijvoorbeeld ervoor kiezen om de handgrepen van de keuken te vernieuwen.

De handgrepen zijn bij vele bouwmarkten te koop voor enkele euro’s, maar het resultaat is aanzienlijk.

Door andere handgrepen verandert een kastje van de moderne naar klassieke stijl in een handomdraai waardoor uw keuken er weer als nieuw uit ziet.

Folie keukenkastjes laat los?

Het schilderen van frontjes is al lang niet meer de enige mogelijkheid als het gaat om het renoveren. Vele experts uit Wageningen bieden folie aan die op de keukenfrontjes kan worden aangebracht. Natuurlijk heeft het folie een minder lange levensduur dan een verflaag, dus als de folie loslaat dan kunt u een keukenspecialist inschakelen om dit te herstellen of vervangen. Hierbij heeft u de keuze uit vele verschillende kleuren en patronen.

Keukenfrontjes vervangen, voor nieuwe look

Voor zowel de laden als kasten zitten keukenfrontjes. Deze keukenfrontjes vormen de eerste aanblik in de keuken, en zijn daarom medebepalend voor het karakter van de keukenruimte. Het is daarom belangrijk dat deze er verzorgd uitzien. Wanneer de keukenfrontjes beschadigd raken, dan vervangt u deze relatief gemakkelijk door een ander exemplaar. Via een keukenspecialist uit Wageningen heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan kleuren en stijlen.

Keukendeurtjes vervangen

Zoals aangegeven kan het aardig in de prijzen lopen om een keukenrenovatie af te handelen. Er zijn een paar mogelijkheden om de kosten enigszins te beperken. Kies bijvoorbeeld voor het aanschaffen van producten bij een outletshop uit Wageningen, of kies ervoor enkel de meest beschadigde onderdelen te vervangen.

Bepaal bovendien vooraf hoeveel u maximaal wilt uitgeven, en houdt hierbij rekening met levering- en installatiekosten. Zo komt u achteraf niet voor ongewenste verrassingen te staan.

keukenapparatuur

Keukenapparatuur vernieuwen

Onder de categorie keukenapparatuur vallen vele producten. Denk hierbij aan de grote apparaten zoals koelkast en vaatwasser, maar ook kleinere apparaten zoals een afzuigkap, waterkoker of quooker. Door de apparatuur eens in de 10 tot 12 jaar te vervangen zorgt u ervoor dat de kwaliteit en het rendement optimaal blijft. Bij de meeste outletshops is het mogelijk om tegen aantrekkelijke prijzen keukenapparaten van hoge kwaliteit aan te schaffen.

Afzuigkap vervangen

Een goede afzuigkap is onmisbaar in de keuken. Deze voert vet, vocht en luchtjes weg uit de keuken, zodat het schoonmaken een stuk gemakkelijker blijft. U heeft de keuze uit verschillende soorten afzuigkappen. Zo zijn er kleine afzuigkappen die u recht boven het gasfornuis plaatst. Eén van de nieuwste mogelijkheden, is een afzuigkap achter het gasfornuis, die dus helemaal niet zichtbaar is. Tot slot is het mogelijk om een integraal afzuigsysteem te installeren: dit zorgt voor frisse lucht en een betere luchtvochtigheid in huis.

Inductiekookplaat aansluiten

Een inductiekookplaat staat erg mooi in een strakke en moderne keuken. Hebt u één aangeschaft? Een inductiekookplaat aansluiten is een lastige en soms zelfs een gevaarlijke klus. Er komt veel kijken bij de installatie van een inductiekookplaat. Als u een ervaren klusser bent en vaker met elektra hebt gewerkt, dan kunt u het aansluiten zelf proberen. Officieel moet u dit echter door een vakman laten doen zodat er geen brandgevaarlijke situaties ontstaan en uw nieuwe keuken op maat veilig is.

Keuken reparatie in Wageningen? Vind een ervaren keukenreparateur!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de keuken reparatie!

Gratis offertes vergelijken

Keukenkraan vervangen

Lekt uw kraan al een tijdje? Of maakt u nog steeds gebruik van een oude kraan en wilt u graag een luxe mengkraan laten plaatsen? Ook het vernieuwen van de keukenkranen behoort tot een keukenrenovatie. Hierbij heeft de keuze uit talloze designs en modellen. Zo is een flexibele kraan bij een grote landelijke keuken praktisch onmisbaar en komt een kokend water kraan goed van pas bij het koken.

keukentegels

Frisse look door nieuw keukentegels

Klanten denken vaan dat keukentegels saaie, witte tegels zijn. Dit is tegenwoordig al lang niet meer zo, u heeft de keuze uit vele verschillende soorten tegels. Tegels zijn nou eenmaal een praktische keuze voor het spatwand, omdat deze goed bestand zijn tegen hitte en het reinigen is erg gemakkelijk. Heeft u op dit moment tegels en wilt u juist iets anders? Vraag een expert uit Wageningen dan naar de mogelijkheden.

Spatwand plaatsen

Het plaatsen van een spatwand is een klus die een vakman uit ons netwerk vaak toepast tijdens een keukenrenovatie. Een spatwand is een ideale oplossing wanneer u wilt voorkomen dat de wand achter het gasfornuis beschadigd wordt door spetters van het koken. Een spatwand kan van verschillende producten worden gemaakt. Wij plaatsen over het algemeen tegels of een glazen wand bij onze klanten in Wageningen? Vraag vrijblijvend en kosteloos offertes aan.

Keuken opknappen met nieuwe spoelbak

U kunt een oude spoelbak proberen te repareren. In verband met hygiëne is de spoelbak verruilen voor een nieuwe echter een beter idee. Een ronde of vierkante spoelbak, een dubbele of één met een afdruipgedeelte. Aan u de keus. Als de afmetingen van de nieuwe spoelbak overeen komen met die van de oude, dan is het monteren niet moeilijk. Is de wasbak een stuk groter dan de oude dan moet u wellicht het werkblad aanpassen.

Een keukenspecialist kan een spoelbak op verschillende manieren installeren. Vlakinbouw, opbouw of onderbouw, aan u de keus.

Keukenverlichting aanbrengen zorgt voor meer sfeer

Keukenverlichting is praktisch en onmisbaar wanneer u gaat koken. Het is echter tevens mogelijk om met keukenverlichting sfeer aan uw keuken te geven. Plaats bijvoorbeeld dimbare spots boven het werkblad. Of wat dacht u van mooie kastverlichting zodat u altijd vindt wat u zoekt in de keukenkasten?

Het is verstandig om een lichtplan voor uw keuken te maken. Hierin geeft u aan waar basis keukenverlichting, werkverlichting en eventuele sfeerverlichting moet komen.

keukeneiland

Keukeneiland; meer gezelligheid in de keuken

Een keukeneiland is een mooie toevoeging aan uw keuken. U hebt de keuze uit verschillende soorten keukeneilanden. De kookplaat bevindt zich op het eiland bij een kookeiland. Dit is ideaal als u visite hebt terwijl u moet koken. Zij zitten aan het eiland terwijl u achter de kookplaat aan het werk bent. Een andere optie is het spoeleiland, waarbij de spoelbak op het eiland zit. Een schiereiland is ideaal wanneer de keuken iets te klein is voor een losstaand eiland.

Keukenblad vernieuwen

Naast de keukenkastjes, en –deurtjes is ook het keukenblad van invloed op het karakter van de keuken. Door het keukenblad te verwisselen met een andere is het mogelijk de gehele sfeer te wijzingen. Zo draagt bijvoorbeeld een massief houten werkblad een authentieke en landelijke sfeer uit, terwijl een grijs kunststof keukenblad een meer moderne uitstraling creëert. Door het blad iets dikker dan standaard te laten maken verandert u bovendien direct de uitstraling.

Keuken verven

Eén van de goedkoopste opties om het ontwerp van uw keuken aan te passen, is door de ruimte opnieuw te verven. Het is bijvoorbeeld een optie om met aardetinten een zeer warme uitstraling te creëren, of met strakke witte muren een zeer moderne sfeer. Daarnaast is het mogelijk om alleen de keukenfrontjes te verven. Een kleurverschil kan al leiden tot een geheel andere aanblik.

Wilt u het verven graag overlaten aan een erkend keukenspecialist? Wij helpen u hierbij met alle plezier.

Keuken spuiten

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Wageningen de vraag of het een goede keus is om hun keuken te spuiten in plaats van een volledige keukenrenovatie uit te voeren. Dit is een lastige vraag: er zitten zowel voor- als nadelen aan het spuiten van de keuken. Een voordeel van kastjes spuiten is dat u hierbij geen tijd kwijt bent aan het uitzoeken iets nieuws en het vrij goedkoop is. Het is geen goed idee als de keukendeurtjes en -kastjes beschadigd zijn.

keuken vervangen

Keuken vervangen

Bent u net verhuisd en voldoet de huidige keuken niet aan uw wensen? Of wilt u graag een moderne keuken in plaats van de landelijke keukenkasten die op dit moment in de keuken hangen? Het grootste voordeel van een keuken vervangen is dat u de indeling om kunt gooien.

Wat houdt dit in?

Een nieuwe indeling betekent dat u ook een keukeneiland kunt realiseren. Of dat u ervoor kiest de afwasmachine te verplaatsen, zodat er extra ruimte overblijft voor een grote wasbak. Een keuken volledig vernieuwen begint altijd met een keukenontwerp. U heeft bij het keukenontwerp natuurlijk volledige inspraak: wat betreft de materialen, de kleuren en de merken. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kosten nieuwe keuken

Ziet u renoveren niet zitten en bent u juist geïnteresseerd in de aanschaf van een volledig nieuwe keuken? Houd er dan rekening mee dat dit een flinke investering is. U kunt gelukkig flink besparen doordat u zelf bepaalt welke keukenspecialist u inschakelt en wat voor apparatuur u aanschaft. Voor een kleine keuken met eenvoudige inbouwapparatuur betaalt u gemiddeld slechts €5.500,-.

Als u kiest voor iets luxere inbouwapparaten dan loopt de prijs op tot ongeveer €15.000,-. Voor een grote en luxe nieuwe keuken op maat liggen de kosten al snel rond de €25.000,-. Vraag offertes aan als u zeker wilt weten wat u gaat betalen.

Wat kost een nieuwe keuken?

Type nieuwe keuken Inclusief Gemiddelde prijzen *
Kleine keuken (merkloos) Eenvoudige inbouwapparatuur €5.500,-
Gemiddelde keuken (merk) Standaard inbouwapparatuur (afwasmachine, kookplaat, koelkast, combimagnetron) €15.000,-
Grote, luxe keuken (merk) Luxe inbouwapparatuur €25.000,-

* dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en plaatsen van de nieuwe keuken. Vraag voor exacte prijsopgaven gratis offertes aan van keukenspecialisten uit uw regio.

Keukeninspiratie nodig?

Deze video geeft u een indruk van wat er in moderne keukens mogelijk is.

Landelijke of moderne keuken kiezen?

Bij het kopen van een nieuwe keuken op maat bent u als klant betrokken bij het gehele proces: ook het ontwerp. Zo bepaalt u zelf welke sfeer u de ruimte wilt geven. Houdt u van de landelijke stijl? Dan zijn natuurlijke materialen en warme kleuren onmisbaar. Een belangrijk kenmerk van landelijke keukens zijn de open kasten, waarop al uw voorraadpotten en servies te zien zijn. Hierdoor ontstaat er de warme, gezellige sfeer van de landelijke keukens. Wanneer u op zoek bent naar een moderner ontwerp, dan zal de keukenspecialist lichte kleuren en strakke, greeploze kasten aanraden. Dit geeft het geheel een rustig en ruimtelijk gevoel.

Keuken in Wageningen vervangen? Bespaar met offertes vergelijken!

Vind de keukenmonteur met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

keuken op maat Wageningen

Keuken op maat in Wageningen

Het mooie van een keuken vervangen, is dat u een keuken op maat kan laten ontwerpen. Een keuken op maat voldoet aan al uw wensen. De keukenmonteur stelt eerst een keukenontwerp voor u op. Natuurlijk heeft u volledige inspraak bij dit keukenontwerp: u geeft aan welke materialen, kleuren en stijlen u mooi vindt. De keukenmonteur past dit alles toe in een praktisch keukenontwerp, waar u nog jarenlang plezier aan gaat beleven.

Bij een keuken op maat kunt u ook de indeling van de bestaande keuken omgooien. Altijd al een kookeiland gewild? Of een ingebouwde koffiemachine? Bij een keuken op maat is dit mogelijk!

Houd er wel rekening mee dat een keuken op maat doorgaans iets duurder is. Dat komt omdat er kosten voor het keukenontwerp bijkomen én voor het verplaatsen van de gas- of waterleiding. Op zoek naar een keuken op maat? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Keuken reparatie Wageningen

Naast een keuken renoveren is het natuurlijk ook mogelijk een keuken te repareren. Is uw keuken nog prima, maar hangen de deurtjes scheef? Met een snelle keuken reparatie laat u dit herstellen. Rechte deurtjes geven uw keuken direct een compleet andere look. Een keuken reparatie kunt u daarnaast laten uitvoeren bij een defect in de inbouwapparatuur of als de scharnieren niet meer soepel lopen.

Een keukenmonteur zal uw keuken snel en vakkundig repareren, zodat u zo snel mogelijk weer volop gebruik kunt maken van de keuken. De kosten voor het repareren van een keuken liggen ook een stuk lager dan een keuken renovatie. Op zoek naar een keukenmonteur voor een reparatie? Start direct uw gratis offerteaanvraag.

Recent aangevraagde offertes
Keukenrenovatie in Nijmegen
Keuken op maat in Arnhem
Nieuwe keuken in Apeldoorn
Vervangen oude keuken in Ede
Inbouwapparatuur plaatsen in Doetinchem
Keuken renoveren in Harderwijk
Keuken repareren in Tiel
Vernieuwen van keuken in Wageningen
Keukenapparatuur plaatsen in Zutphen
Renovatie keuken in Wijchen

Op welke keurmerken letten bij een keukenspecialist?

Wilt u binnenkort een keuken kopen of renoveren? Bij het selecteren van een keukenmonteur is het verstandig rekening te houden met eventuele keurmerken. In de keukenindustrie zijn twee keurmerken van belang:

  • De Kwaliteits Garantie Groep is een keurkerk die klanten transparantie belooft. Heeft een keukenmonteur dit keurmerk, dan weet u zeker dat u te maken heeft met een klantvriendelijke monteur die u wil ontzorgen. U hoeft bij een keukenmonteur met dit logo niet af te dingen op keukens, want de vakman biedt u direct de scherpste prijs! Meer hierover leest u op kwaliteitsgarantiegroep.nl
  • Als een monteur of product CBW-erkend is weet u zeker dat u de producten voldoen aan strenge kwaliteitseisen! Op cbw-erkend.nl leest u hier meer over.

Voordelen keukenmonteur Wageningen inschakelen

Het inschakelen van een keukenspecialist uit Wageningen is een echte aanrader als u wilt renoveren of verbouwen. Dit biedt u namelijk de garantie dat de keuken na het renoveren van goede kwaliteit is en zo weet u zeker dat u de komende jaren niet weer hoeft te verbouwen. Een aantal belangrijke voordelen zijn:

  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie
  • U heeft de garantie dat de onderdelen juist worden geïnstalleerd
  • Een keukenspecialist denkt met u mee vanaf het eerste ontwerp

keukenspecialist Wageningen

Wilt u in Wageningen een keukenrenovatie? Ontvang gratis offertes en bespaar

Geïnteresseerd in een keukenrenovatie? Of wilt u binnenkort een nieuwe keuken plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? U bespaart gemakkelijk door de prijzen van meerdere keukenmonteurs met elkaar te vergelijken! Keukenmonteur gezocht?

Start direct uw gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo een duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere specialisten. Kies de vakman met het beste aanbod zodat u zeker weet dat u niets te veel betaalt. Bovendien loopt de besparing op tot wel 40%! Dat wilt u toch ook? De offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend. Met andere woorden: u zit nergens aan vast.

Gratis offertes aanvragen