keukens renoveren Sittard

Keukens Sittard

Steeds vaker kiezen klanten voor een prachtige, open keuken die volledig bij het interieur wordt getrokken. Des te belangrijker is het dus, dat de keuken volledig naar uw wensen is! Wanneer dit niet het geval is, dan zal dit zeker een negatieve invloed hebben op uw woongenot. Een keukenspecialist uit Sittard geeft uw keuken eenvoudig een andere look, door bijvoorbeeld de keukenfrontjes te verven of vervangen. En wat dacht u van het veranderen van de handgrepen? Dit is een eenvoudige manier om de uitstraling van de keukendeurtjes volledig te transformeren.

Wij snappen volkomen dat u niet teveel wilt betalen voor uw keukenrenovatie, daarom geven wij u de mogelijkheid om tot wel 30% op de kosten te besparen. Hoe? Door gratis en vrijblijvend offertes van diverse specialisten uit uw regio te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken
Betreft het een renovatie of nieuwe keuken?

Welke opstelling heeft uw keuken? (*)
Rechte opstellingHoekkeukenU-vormAnders (omschrijven in beschrijving)

Wat wilt u renoveren? (*)
KeukendeurtjesKeukenbladKeukenapparatuurPlinten vervangen
Gewenste stijl keuken (*)
Binnen welke termijn wilt uw keuken laten renoveren? (*)
keuken reparatie

Voor ieder budget de juiste oplossing

Het verbouwen van een keuken brengt vaak hoge kosten met zich mee. Of u nu een groot of klein budget heeft, laat altijd een ontwerp maken door een keukenspecialist uit Sittard. Deze kijkt samen met u naar de beste indeling van de ruimte om zo het wooncomfort te optimaliseren. Daarbij houdt hij rekening met uw budget. Bij een beperkt budget is het mogelijk om met goedkope inbouwapparatuur en de keuze voor huismerken de keuken van uw dromen te ontwerpen. Heeft u niet het budget voor een nieuwe keuken dan behoort een keukenrenovatie tevens tot de mogelijkheden. Zo verandert u het aanblik van de ruimte zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

renovatie keuken Sittard

Renovatie van uw keuken

Een keukenrenovatie is een voordelige optie om de ruimte compleet op te knappen. Er zijn diverse mogelijkheden bij een renovatie. Zo kunt u er onder meer voor kiezen om het breekwerk achterwege te laten en u te focussen op het herstellen en renoveren van de bestaande keukenonderdelen. Dit is verreweg de meest voordelige optie: laat kastjes schilderen of wrappen of vervang de scharnieren voor een nettere uitstraling. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden bij het renoveren van keukens? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij u geheel vrijblijvend een aantal offertes kunnen toesturen.

Navigeer naar:

Keukenreparatie | Keukenrenovatie | Prijzen van een keukenrenovatie | Nieuwe keuken | Prijzen nieuwe keuken | Voordelen inschakelen keukenmonteur

Reparatie

Wanneer de fronten van uw kasten of laden beschadigd raken, dan is het niet perse nodig om deze volledig te laten vervangen door een keukenspecialist. Eén van de vakmannen uit ons netwerk in Sittard kan in dat geval bij u langskomen om een reparatie uit te voeren. Een reparatie varieert van een kleine aanpassing tot een grote klus waarmee een keukenspecialist uit Sittard zo een halve dag mee bezig is. Over het algemeen zal een reparatie echter een veel kleinere investering vormen dan een renovatie. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van reparatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan.

Nieuwe keuken installeren?

Het installeren van een nieuwe keuken is niet altijd een eenvoudige klus. U moet namelijk rekening houden met bepaalde aansluitingen voor het gas en het water. Als u een nieuwe indeling laat plaatsen, dan is het belangrijk dat een keukenmonteur deze aansluitingen omlegt. Wij raden u niet aan dit zelf te proberen, omdat het belangrijk is dat deze klus professioneel uitgevoerd wordt. Daarnaast bestaat een keuken vaak uit vele verschillende delen. Een keukenspecialist weet precies hoe hij uw nieuwe keuken moet opbouwen waardoor hij dit in korte tijd kan afronden. Voordat u het weet staat u te koken in uw droomkeuken!

Keuken renoveren? Schakel een keukenspecialist uit Sittard in!

Voor een keukenverbouwing van A tot Z, vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragen
landelijke keukenrenovatie Sittard

Landelijke of moderne keuken?

Gaat u een complete renovatie uitvoeren of bent aan het rondkijken naar nieuwe keukens? Dan kunt de stijl van de ruimte volledig veranderen. Houdt u van een moderne en tijdloze uitstraling? Moderne keukens zijn herkenbaar door de lichte kleuren en materialen. Voor een rustige sfeer kiest u niet voor handgrepen, maar laat u greeploze keukendeurtjes installeren. Als u juist liever iets traditioneler wenst, dan is een landelijke sfeer wellicht een goede keuze. Onmisbaar in landelijke keukens is het grote fornuis en de grote porseleinen gootsteen. Ook is hout een must in een landelijke keuken, het hout kan gebruikt worden als keukenblad of juist voor de keukenkasten.


Hoe werkt een keukenrenovatie?

Een keuken renoveren is een heel proces. Over het algemeen zal een keukenspecialist uit Sittard eerst met u om tafel gaan zitten om de diverse mogelijkheden en uw wensen door te spreken. Op basis van dit gesprek zal hij een ontwerp maken, waarna het echte renoveren van start zal gaan. Voordat u de keukenrenovatie start, raden wij u dan ook aan om u te beraden op de diverse opties op het gebied van stijlen en designs en de mogelijkheden voor inbouwapparatuur. Bedenk welk soort keukenkastje of keukenblad u het liefste heeft en pas hier tevens de kleuren van de ruimte op aan.

Gedeeltelijke of complete keukenrenovatie?

Wij spraken al eerder over een complete of gedeeltelijke keukenrenovatie. Als u een beperkt budget heeft dan is gedeeltelijk renoveren waarschijnlijk de beste optie. Hierbij blijven de keukenonderdelen intact, maar knapt u ze op door ze te schilderen, recht te hangen of door reparaties uit te laten voeren. Eventueel kunt u er voor kiezen om één of enkele onderdelen te vervangen, zoals de frontjes op de kasten of de keukenkraan. Bij het compleet renoveren worden de keukenonderdelen grotendeels vervangen, wellicht wilt u het keukenblad vernieuwen of laat u nieuwe keukentegels op de muur plaatsen. Er zijn vele keuzemogelijkheden, zodat u tot een ideale oplossing komt die perfect binnen uw budget past.

Welke onderdelen renoveren of repareren?

Wij merken dat er nog vaak wordt gedacht dat renoveren enkel het beschilderen van de kastjes inhoudt. Er is echter een heleboel mogelijk waarmee u de ruimte tegen lage kosten eenvoudig kunt opknappen. Wat dacht u van het vernieuwen van de handgrepen of het plaatsen van een nieuwe spatwand? Een aantal voorbeelden van renovatieklussen die door specialisten in Sittard regelmatig worden uitgevoerd zijn onder meer:

  • Het vervangen of repareren van keukenkastjes, -deurtjes en –frontjes
  • De keukenfrontjes of keukendeurtjes
  • Installatie van nieuwe keukenapparatuur
  • Het vernieuwen van de handgrepen
  • Het verven, spuiten of wrappen van de kastdeuren

Werkgebied Sittard

keukenkastjes renoveren

Keukenkastjes

Door veelvuldig gebruik gaan de keukenkastjes in de keuken vaak als één van de eerste dingen kapot. Zo komt het regelmatig voor dat de scharnieren blokkeren, of dat de keukenkastjes verzakken. Dergelijke problemen lost u met een eenvoudige reparatie op. Wilt u de aanblik van de keuken volledig veranderen? Koop dan nieuwe keukenkastjes in een compleet andere stijl. Een keukenspecialist uit ons netwerk kan deze vervolgens installeren. Wij helpen u met alle plezier!

scharnieren keukenkast vervangen

Scharnieren van keukenkastjes

Als u de kastdeurtjes weer netjes recht wil laten hangen, dan is het in sommige situaties noodzakelijk om nieuwe scharnieren op te hangen. Een keukenexpert kan dit in een mum van tijd voor u regelen. Zo hangt alles in korte tijd weer recht, waardoor er een ruimtelijke uitstraling ontstaat. Bovendien staat dit een stuk netter en zult u meer indruk maken op uw gasten.

Keukenfrontjes

De term keukenfrontjes wordt veelvuldig gebruikt binnen de keukenbranche, toch weet men vaak niet dat het ook een optie is om enkel de keukenfrontjes te vernieuwen. U kunt op deze wijze sterk besparen op de investering, terwijl het resultaat relatief groot is. Al uw laden en kasten beschikken namelijk over frontjes, die eenvoudig te vernieuwen zijn. Kies voor keukenfrontjes die binnen uw huidige ontwerp passen, of maak juist de keuze voor een volledig ander design.

Folie keukenkastjes laat los?

Laat het folie van uw keukenkastjes los? Geen probleem! Bij de experts uit Sittard heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan diverse folies. Wilt u een gekleurde folie of laat u een folie met een houtpatroon aanbrengen? Door de folie te vernieuwen verandert het uiterlijk van de keukens compleet. Het voelt bijna alsof u een volledig nieuwe showroomkeuken heeft aangeschaft, maar in werkelijkheid heeft dit slechts een paar uurtjes werk gekost!

keukendeurtjes repareren Sittard

Keukendeurtjes

Naast het vervangen of de reparatie van de keukenkastjes, is het ook mogelijk om alleen de keukendeurtjes te vervangen. Wij hebben een zeer groot assortiment aan keukendeurtjes beschikbaar in alle stijlen en kleuren. Is uw budget niet groot genoeg voor het verruilen van de keukendeurtjes? Kies er dan voor om deze te verven. Dit brengt lagere prijzen met zich mee, terwijl het resultaat vrijwel hetzelfde blijft. Via het offerteformulier kunt u eenvoudig meer informatie opvragen.

vervangen aparatuur

Keukenapparatuur

In keukens is meestal heel wat apparatuur te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de grote apparaten zoals gasfornuis en inbouwkoelkast, maar ook aan kleiner keukenapparatuur als een mixer, koffiezetapparaat of Quooker. Inbouwapparatuur heeft een levensduur van zo’n 10 tot 12 jaar. Na deze periode wordt de kans steeds groter dat de keukenapparatuur kapot gaat. Bovendien worden ze na verloop van tijd minder zuinig worden, waardoor uw energierekening hoger uitvalt.

Keukenkranen

Er is een ruim aanbod aan keukenkranen, die mede het uiterlijk van uw keuken bepalen. Zo kunt u onder meer kiezen voor vierkante of ronde kranen, maar is het tevens mogelijk om een kraan te installeren met een flexibele slang. Deze is onmisbaar in landelijke keukens, omdat u hiermee eenvoudig uw vuile vaat kunt afwassen. Bent u benieuwd naar de mogelijke kranen die u kunt gebruiken? Een keukenspecialist uit Sittard helpt u graag.

Handgrepen vernieuwen

Hebt u wel eens gekeken naar de handgrepen in uw keuken? De grepen voor keukendeurtjes, kastjes en laden hebben vaak dezelfde stijl en daardoor op het eerste oog weinig effect. Door de handgrepen te vernieuwen kunt u echter de uitstraling van de keuken sterk aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor mooi uitgesneden handgrepen om een klassieke stijl te creëren. De meeste handgrepen koopt u voor enkele euro’s bij een lokale bouwmarkt.

spuiten van keuken Sittard

Keuken spuiten

Het spuiten van de keuken is een goed alternatief voor een keukenrenovatie. Voordelen van het spuiten zijn onder andere dat u hierbij geen keuzes hoeft te maken voor nieuwe materialen, en dat de prijs voor het spuiten aanzienlijk lager is dan voor een renovatie. Met het spuiten lost u echter niets op aan problemen met apparatuur of vloeren, en ook deze klus zal u enige tijd, moeite en geld kosten.

plaatsing spatwand

Spatwand plaatsen

Wie regelmatig kookt, weet dat de wand achter het fornuis vaak besmeurd is met spetters. Om de kwaliteit van de verf of het behang te behouden, is het een optie om een spatwand te plaatsen. Een spatwand is een wand van glas, tegels of een ander glad materiaal, die gemakkelijk schoongemaakt kan worden. Door de spatwand aan te passen aan het design van de keuken blijft de uitstraling gelijk. Vraag bij een keukenspecialist uit Sittard naar de aantrekkelijke prijzen.

Ga voor de hoogste kwaliteit en schakel een specialist in!

Gratis offertes aanvragen

Keukentegels

Keukentegels zijn allang niet meer de standaard, vierkante tegels die u gewend bent in oudere keukens. Sterker nog: elke keukenspecialist uit Sittard heeft een ruim aanbod aan tegels met verschillende kleuren, patronen en vormen. Wat dacht u van een spatwand met een mozaïek patroon? Het is ook mogelijk om de tegels op de spatwand in te ruilen voor iets anders. Wellicht is een glazen wand iets voor u, of wilt u het aanrechtblad graag omhoog trekken. Wij helpen u graag!

Inbouwkoelkast repareren

Is uw (inbouw)koelkast kapot en bent u op zoek naar een erkend keukenspecialist uit Sittard die deze kan repareren? Ook voor een reparatie bent u bij ons aan het juiste adres. Al onze specialisten hebben een ruime ervaring met installatie, renovatie, onderhoud en reparatie en zijn u met alle plezier van dienst. Wij garanderen dat wij keukenapparatuur snel en vakkundig repareren tegen aantrekkelijke prijzen. Vul het offerteformulier vandaag nog in voor vrijblijvende offertes.

plaatsen afzuigkap

Afzuigkap vervangen

Veel van onze klanten realiseren zich niet hoe belangrijk een goede werking van de afzuigkap is. Wanneer een afzuigkap echter niet naar behoren werkt, dan hebt u een grotere kans op ademhalingsklachten en zal ook de geur van het eten in huis blijven hangen. Door de afzuigkap te vervangen door een nieuw exemplaar zult u weer jarenlang vooruit kunnen. Voor een optimaal wooncomfort adviseren wij om een volledig integraal afzuigsysteem te plaatsen.

installeren spoelbak

Spoelbak vervangen

Een spoelbak is één van de meest gebruikte onderdelen van een keuken. Het is onvermijdelijk dat deze slijt of kapot gaat. U kunt deze proberen te repareren maar het is verstandig om de spoelbak in dat geval te verwisselen met een nieuwe. Een nieuwe spoelbak draagt immers bij aan de hygiëne. Houd er rekening mee dat een nieuwe spoelbak in het werkblad moet passen. Als u een kleinere of juist grotere kiest moet u wellicht aanpassingen doen.

Inductiekookplaat aansluiten

Wilt u een inductiekookplaat aansluiten? De elektrische aansluiting is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Afhankelijk van de hoeveelheid kookpitten hebt u te maken met een 2- of 3-fasen aansluiting. Het aansluiten van een inductiekookplaat is een lastige klus. U wilt natuurlijk niet dat lekstroom of kortsluiting resulteert in een beschadigde kookplaat. Het is daarom aan te raden om voor het aansluiten van een inductiekookplaat een ervaren vakman in te schakelen.

Keukenverlichting

Als u keukenverlichting laat plaatsen dan moet u rekening houden met een goede basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Basis keukenverlichting bevindt zich veelal in het midden van de keuken. Werkverlichting plaatst u op plekken waar u aan het werk bent zoals het fornuis of het aanrechtblad. Tot slot kunt u ook keukenverlichting toevoegen aan de binnenkant van keukenkasten of verlichting boven een keukeneiland.

keukenrenovatie Sittard

Keukeneiland

Overweegt u een keukeneiland toe te voegen aan het ontwerp van uw keuken? Een keukeneiland is erg mooi. Een spoeleiland met spoelbak wordt het meeste toegepast. Als uw voorkeur uitgaat naar een kookeiland dan moet u een afzuigmogelijkheid in uw ontwerp toevoegen. Hebt u niet veel ruimte maar wilt u toch een keukeneiland toevoegen? Met een schiereiland bespaart u ruimte omdat er maar aan één kant loopruimte is. Vraag vrijblijvend offertes aan via ons offerteformulier.

ergonomie

Ergonomie keuken

U staat er wellicht niet bij stil, maar de ergonomische indeling van een keuken is erg belangrijk. Bij het ontwerp van een keuken kijkt een keukenspecialist uit Sittard bijvoorbeeld naar de werkhoogte. Het is vanzelfsprekend dat het voor langere mensen fijn is dat het keukenblad iets hoger is dan standaard. Daarnaast wordt er in het ontwerp rekening gehouden met de hoogte van keukenapparatuur. Als de magnetron op de inbouwkoelkast wordt geplaatst is het natuurlijk belangrijk dat u hier goed bij kunt.

Keukenblad

Veel van onze klanten uit Sittard vergeten dat ook met het keukenblad veel stijl en karakter in de keuken gebracht kan worden. Zo zorgt u er met een massief houten keukenblad voor dat de ruimte een landelijke en authentieke uitstraling heeft, terwijl u met een kunststof werkblad een meer moderne stijl inbrengt. Bij menig keukenspecialist uit ons netwerk is het bovendien mogelijk om zelf een keukenblad te ontwerpen. Eén van de vakmannen uit ons netwerk helpt u desgewenst graag bij het ontwerp en een reparatie of keukenrenovatie.

Keuken verven

Omdat de keukenruimte vaak veelvuldig gebruikt wordt, is het noodzakelijk om deze regelmatig te verven. Door de muren en het plafond een strakke kleur te geven zorgt u voor een beter wooncomfort en een optimale uitstraling. De kleur waar u voor kiest is daarbij een grote invloedsfactor, door onder meer aardetinten toe te passen zorgt u voor een zeer warme atmosfeer. Hebt u een kleine keuken? Door het gebruik van lichte kleuren lijkt de ruimte groter.

Op zoek naar een keukenspecialist uit Sittard?

Neem contact op en ontvang tot 5 vrijblijvende offertes van experts uit uw regio!

Gratis offertes aanvragen


Prijzen van een keukenrenovatie

Er zijn twee belangrijke factoren die de totaalprijs van het renoveren bepalen: de arbeidskosten en de materiaalkosten. Gelukkig kunt u op beide factoren eenvoudig besparen. De materiaalkosten door te kiezen voor goedkope materialen en op de arbeidskosten door de offertes van diverse specialisten met elkaar te vergelijken. Heeft u een kleine keukenruimte en wilt u deze gedeeltelijk renoveren? De kosten bedragen gemiddeld €350,- tot €1.000,-. Hoe groter de keuken, hoe verder deze kosten oplopen. Het renoveren van gemiddelde keukens kost ongeveer €900,- tot €2.000,- en een grote keukenrenovatie kan oplopen van €1.000,- tot wel €3.000,-. Een keukenspecialist uit Sittard zal u altijd tegen de scherpste prijzen van dienst zijn.

Type keuken Gerenoveerde onderdelen (inclusief handgrepen en scharnieren) Gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten*
Kleine keuken 1 koelkastpaneel
3 ladefronten
3 keukenfronten
€350,- tot €1.000,-
Gemiddelde keuken 1 vaatwasserpaneel
1 koelkastpaneel
5 ladefronten
8 keukendeuren
/td>

€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 1 vaatwasserpaneel
1 koelkastpaneel
7 ladefronten
12 keukendeuren
€1.000,- tot €3.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaven vrijblijvend offertes aan van keukenspecialisten uit uw regio.

moderne stijl keuken
keukeneiland Sittard


Prijzen nieuwe keuken

Hoewel een keukenrenovatie redelijk goedkoop uitgevoerd kan worden, is de aankoop van nieuwe keukens een grotere investering. Ook hierop kunt u zelf besparen door de offertes van een aantal experts te vergelijken, en te kiezen voor goedkope inbouwapparatuur. Kies bijvoorbeeld voor oudere productielijnen, deze worden veelal tegen lage kosten aangeboden. Gaat u een kleine keuken aanschaffen? Dit kost ongeveer €5.500,- inclusief plaatsing. Een gemiddelde keuken met standaard inbouwapparatuur kost ongeveer €15.000,- en de kosten voor een luxe, grote keuken kunnen oplopen tot ruim €25.000,-. Dit zijn richtprijzen, en deze kunnen per situatie verschillen. Vraag vrijblijvende offertes aan als u een precieze indicatie wenst te ontvangen.

Type nieuwe keuken Inclusief Gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing*
Kleine keuken (merkloos) Eenvoudige inbouwapparatuur €5.500,-
Gemiddelde keuken (merk) Standaard inbouwapparatuur (afwasmachine, kookplaat, koelkast, combimagnetron) €15.000,-
Grote, luxe keuken (merk) Luxe inbouwapparatuur €25.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsopgaven vrijblijvend offertes aan van keukenspecialisten uit uw regio.


Voordelen keukenmonteur inschakelen

Het inschakelen van een keukenspecialist uit Sittard is een echte aanrader als u wilt renoveren of verbouwen. Dit biedt u namelijk de garantie dat de keuken na het renoveren van goede kwaliteit is en zo weet u zeker dat u de komende jaren niet weer hoeft te verbouwen. Een aantal belangrijke voordelen zijn:

  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie
  • U heeft de garantie dat de onderdelen juist worden geïnstalleerd
  • Een keukenspecialist denkt met u mee vanaf het eerste ontwerp
voordelen keukenspecialist Sittard
budget offertes keukenrenovatie

Vrijblijvend offertes aanvragen

Van de reparatie van keukendeurtjes en keukenkastjes tot handgrepen vervangen of keukenfrontjes spuiten. Door een keukenrenovatie ziet de kookruimte er gauw als nieuw uit. Woont u in Sittard en bent u op zoek naar een keukenspecialist die u kan assisteren bij het maken van een ontwerp voor de keukenrenovatie, of het repareren van keukendeurtjes? Wij zijn een netwerk van keukenspecialisten in Sittard. Vul het contactformulier zo precies mogelijk in. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes. De offertes vergelijkt u op basis van prijzen en voorwaarden. Vervolgens kiest u zelf welke keukenspecialist bij u langskomt in Sittard voor het uitvoeren van een keukenrenovatie!